The Guardian: Eforturile anticoruptie ale lui Kovesi au facut sa cada multe capete

Dora Vulcan | 21.06.2016

Ca urmare a scandalului generat de dezvaluirile din cazul Panama Papers, orase din toata lumea, de la Londra la Mogadishu, se afla in lumina reflectoarelor privind coruptia. Printre acestea, The Guardian include si Bucurestiul, amintind lupta anticoruptie care se duce de peste 10 ani prin intermediul DNA, care isi are sediul in Capitala.

Pe aceeași temă

 

 

 

  

 

"In Romania, eforturile neobosite ale sefei anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, au facut sa cada multe capete, inclusiv al primarului din Bucuresti, Sorin Oprescu, arestat anul trecut, cand a fost suspendat din functie", scrie sursa citata.

 

Citeste si ce a scris presa internationala despre alegerile locale din Romania, in care multi corupti au fost votati primari.

 

In America, marea metropola care are reputatia de coruptie urbana este Chicago, de mai mult de un secol. Doar in ultimii 40 de ani au fost peste 1.500 de condamnari pentru coruptie in districtul judiciar al orasului, mai mult decat in oricare alt oras american, potrivit unui raport al Universitatii din Illinois, care a relevat ca "orasul vanturilor" este totodata si "capitala coruptiei" din SUA.

 

In Columbia, aproape 1.400 de primari au fost acuzati de coruptie in ultimii 8 ani, iar in Ucraina una din zece stiri este despre chestiuni de coruptie in ce priveste dezvoltarea urbana. In Spania, 95 la suta dintre cei care au participat la un sondaj cred ca exista o institutionalizare a coruptiei. De asemenea, in Rio de Janeiro sunt anchete privind contractele olimpice pe sume uriase.

 

Indexul Transparency International privind nivelul coruptiei in intreaga lume plaseaza Romania pe locul 58 din 167 de tari. Pe primele locuri, adica cele mai putin corupte tari, se situeaza Danemarca, Finlanda si Suedia, in timp ce pe ultimele se afla Somalia, Coreea de Nord si Afganistan.

 

Romania este dupa Botswana, Rwanda, Iordania, Mauritius, Namibia, Georgia sau Ghana. Bulgaria e pe 69, Moldova pe 103, iar Ungaria pe 50.

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22