Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sanatatii, ar fi primit informari despre Hexi Pharma

Vlad Toma | 22.06.2016

Fostul ministru al Sănătății Nicolae Bănicioiu ar fi fost informat de SRI in privinta afacerilor companiei Hexi Pharma, conform unor surse medicale anonime citate de Romania Libera.

Pe aceeași temă

 

Informarea facuta de SRI pe aceasta tema era legata de infecțiile nosocomiale din spitalele românești, anunta Romania Libera.

 

In urma informarii, Bănicioiu ar fi trimis Corpul de control al Ministerului să verifice un spital din Cluj insa afacerile Hexi Pharma au continuat.

 

Fostul ministru a declarat pentru sursa citata că nu ştie despre ce informări este vorba, aratand insa ca a trimis in mod repetat Corpul de Control la mai multe spitale din ţară pentru verificarea sesizărilor privind infecţiile nosocomiale şi a calităţii produselor biocide.

 

In perioada 2011 - 2016, SRI ar fi transmis in total 115 documente de informare catre presedintii Romaniei, prim-ministri, presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, ministrii Sanatatii, alti ministri si responsabili din domeniul securitatii nationale in care erau vizate infectiile intraspitalicesti sau care abordau si subiectul infectiilor nosocomiale. 

 

In ceea ce priveste Hexi Pharma, SRI ar fi trimis organelor de aplicare a legii mai multe informari continand aspecte referitoare la favorizarea Hexi Pharma ca furnizor de materiale sanitare/dezinfectanti si acordarea de contracte preferentiale, nerespectarea de catre firma amintita a prevederilor caietului de sarcini si lipsa conformitatii ofertelor, precum si despre vicierea procesului de atribuire a contractelor, se arata intr-un comunicat de presa transmis de comisia de control a SRI.

 

Cititi articolul integral pe site-ul Romania Libera

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22