Marius Bostan: Politia gandirii a diabolizat tot ce-am spus eu in mod onest si cinstit

Dora Vulcan | 04.07.2016

Ministrul Comunicatiilor, Marius Bostan, a respins acuzatiile despre declaratia sa, potrivit careia el solicita parintilor bani pentru invatamant, spunand ca a fost scoasa din context, el afirmand ca "politia gandirii a incercat sa diabolizeze ceea ce el a spus in mod onest si cinstit", relateaza Mediafax.

Pe aceeași temă

 

"Politia gandirii a incercat sa diabolizeze ceea ce am spus eu in mod onest si cinstit. (...) Nu am spus asa. Am spus ca daca s-ar face o legatura, nu am spus sa plateasca parintii, (ci) am dat un exemplu absolutamente didactic, am dat un exemplu de gandire. In acest moment, pentru fiecare copil se plateste o suma, bugetul de stat plateste o suma. Sa presupunem ca aceasta suma ar fi cunoscuta si am spus de un voucher - fiecare parinte ar fi mult mai preocupat de cum se desfasoara procesul de educatie. Am spus un mare daca", a declarat Marius Bostan.

 

El a acuzat ca nu s-a mediatizat si inceputul discursului sau si ca textul publicat este extras din context si modificat.

 

"Avand in vedere acest atac al... Victor Ponta, in realitate el a inceput atacul pe net, un om pe care il stiti mai bine decat mine, cu lucrarile lui stiintifice si rezultatele obtinute pe parcursul guvernarii, numai in 2012 a schimbat 4 ministri ai Educatiei... Sunt oameni mici si cu idei marunte, idei care vin dintr-o gandire de la ilustrii inaintasi Gheorghe Gheorghiu Dej, Ion Iliescu si alti ilustri corifei ai gandirii centraliste", a adaugat Bostan.

 

El a mai spus ca asteapta o cerere oficiala din partea Comisiei de invatamant dn Senat care ii ceruse demisia prin intermediul unei scrisori deschise. De asemenea, Bostan a afirmat ca a a vorbit si cu premierul Ciolos, care nu i-a cerut demisia.

 

"Unii profesori pur si simplu isi bat joc de meseria lor si spun ca au salarii mici. Domnule, mergi acasa, da-ti demisia! Dar nu sa iti bati joc de viitorul copilului. Justificarea ca am salariu mic e o imbecilitate. Am salariu mic, imi dau demisia, ma apuc de alta munca daca nu imi place meseria asta. Vorbele mele poate sunt brutale. Daca fiecare parinte ar plati 100 de lei pe luna, nu mult, ceva simbolic, dar sa simta ca nu e gratis", a declarat ministrul, saptamana trecuta, la o dezbatere publica.

 

Premierul Dacian Ciolos i-a solicitat ulterior ministrului Comunicatiilor sa-si ceara scuze si sa vina cu clarificari in urma afirmatiilor potrivit carora "profesorii isi bat joc de meseria lor" si parintii ar trebui "sa plateasca 100 de lei pe luna" pentru educatia copiilor ca sa simta ca nu e gratis.

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22