Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


BAC. Petitii pentru camuflat nestiinta: Se cere schimbarea baremului la romana
Vlad Toma - - - -
2016-07-05
Actualitate Interna
0

Absolventii de liceu solicita o reevaluare a baremului la limba si literatura romana de la bacalaureat, la doar cateva zile dupa ce un grup de parinti au cerut acelasi lucru in privinta probei la matematica de la Evaluarea Nationala.

 

Elevilor de de la profilele real si tehnologic li s-a cerut sa scrie un comentariu despre un roman interbelic. Unii elevi au optat pentru "Morometii" de Marin Preda, un roman scris in perioada postbelica, anunta ziare.com

 

Elevii au lansat o petitie online in care cer Ministerului sa ia in considerare romanul "Morometii" la Subiectul III, mentionand ca au ales acest roman deoarece actiunea romanului se petrece in perioada interbelica, desi este scris in perioada postbelica.

 

"Aceasta petitie a fost creata pentru a se lua in considerare si romanul ''Morometii'' la subiectul 3 la bac , deoarece actiunea romanului este interbelica chiar daca romanul a aparut in perioada postbelica , multi dintre noi ne-am gandit ca este corect sa scriem Morometii doar din aceasta cauza... si nu e chestia ca nu am invatat cei care am scris romanul Morometii , ci probabil din cauza emotiilor si altor chestii care ne-au pus piedica," anunta elevii in petitia pe care au lansat-o.

 

Ministerul a respins acum cateva zile solicitarea parintilor de a schimba baremul de corectare la proba de Matematica din cadrul Evaluarii Nationale, subliniind faptul ca exercitiul contestat era clar enuntat si avea un singur raspuns corect.

 

TAGS : educatie romania bacalaureat proba limba romana roman interbelic matematica
Mai multe din Actualitate Interna
Comentarii
Total 0 comments.
1196
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22