BAC. Petitii pentru camuflat nestiinta: Se cere schimbarea baremului la romana

Vlad Toma | 05.07.2016

Absolventii de liceu solicita o reevaluare a baremului la limba si literatura romana de la bacalaureat, la doar cateva zile dupa ce un grup de parinti au cerut acelasi lucru in privinta probei la matematica de la Evaluarea Nationala.

Pe aceeași temă

 

Elevilor de de la profilele real si tehnologic li s-a cerut sa scrie un comentariu despre un roman interbelic. Unii elevi au optat pentru "Morometii" de Marin Preda, un roman scris in perioada postbelica, anunta ziare.com

 

Elevii au lansat o petitie online in care cer Ministerului sa ia in considerare romanul "Morometii" la Subiectul III, mentionand ca au ales acest roman deoarece actiunea romanului se petrece in perioada interbelica, desi este scris in perioada postbelica.

 

"Aceasta petitie a fost creata pentru a se lua in considerare si romanul ''Morometii'' la subiectul 3 la bac , deoarece actiunea romanului este interbelica chiar daca romanul a aparut in perioada postbelica , multi dintre noi ne-am gandit ca este corect sa scriem Morometii doar din aceasta cauza... si nu e chestia ca nu am invatat cei care am scris romanul Morometii , ci probabil din cauza emotiilor si altor chestii care ne-au pus piedica," anunta elevii in petitia pe care au lansat-o.

 

Ministerul a respins acum cateva zile solicitarea parintilor de a schimba baremul de corectare la proba de Matematica din cadrul Evaluarii Nationale, subliniind faptul ca exercitiul contestat era clar enuntat si avea un singur raspuns corect.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22