PNL cere PSD si Gabrielei Firea revocarea viceprimarului Tudor "Tudy" Ionescu

Dora Vulcan | 07.07.2016

Deputatul PNL Ovidiu Raetchi afirma intr-un comunicat de presa ca PNL cere primarului general Gabriela Firea si PSD sa il revoce pe viceprimarul Tudor Ionescu, "Tudy", ca urmare a reactiei societatii civile fata de alegerea acestuia.

Pe aceeași temă

 

 

comunicatul PNL:

 

"Societatea civila a reactionat, astazi, violent, fata de alegerea, in functia de viceprimar al Capitalei, a unei persoane al carei CV nu contine nicio recomandare pentru ocuparea unei astfel de demnitati publice. Din contra, oricine a putut remarca faptul ca Tudor Ionescu - caci despre persoana sa este vorba - are altfel de orientari si afinitati decat cele presupuse de o functie publica de decizie.

 

Alegerea unui astfel de viceprimar se datoreaza, insa, presiunilor exercitate asupra PSD de catre presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, in conditiile aliantei pe care cele doua formatiuni o au la nivelul Bucurestiului. PSD a decis, astfel, sa faca un compromis pe seama bucurestenilor si sa ii jigneasca prin cedarea voturilor lor lui Tudor Ionescu - nimeni altul decat finul lui Tariceanu.

 

Data fiind aceasta situatie careia cu greu putem sa ii gasim un precedent, PNL cere PSD si primarului general, Gabriela Firea, sa il revoce cu prima ocazie pe Tudor Ionescu, dand astfel dovada intelegerii faptului ca penibilul are o limita, iar ridicolul nu trebuie sa faca niciodata casa buna cu gestionarea unor functii administrative sau politice de prim rang." 

 

***

 

 Alegerea lui Tudor Tim Ionescu (ALDE), fostul amant al Oanei Zavoranu si personaj devenit cunoscut gratie aparitiilor in presa de scandal, in functia de viceprimar al Capitalei, a starnit o avalansa de glume si proteste in mediul online, pornind de la filmuletul compromitator postat acum cativa ani pe internet, al carui protagonist era actualul viceprimar, titreaza Hotnews.

 

Utilizatorii Facebook se intrec in glume si bancuri care il ca subiect pe noul viceprimar, glume de la care nu s-au putut abtine nici unii politicieni. Ovidiu Raetchi, candidat PNL la Primaria sectorului 5 in luna iunie, a postat pe reteaua de socializare un "mesaj spiritual": "Rog cetatenii Capitalei sa intre cu prudenta atunci cand viceprimarul Tudy e singur in birou."

 

Sebastian Lazaroiu, fost consilier prezidential al lui Traian Basescu, a scris si el pe Facebook: "Majoritate de stanga, viceprimar de dreapta".

 

In mediul online circula si o petitie intitulata "Nu vrem un viceprimar onanist!", in care se subliniaza ca "este penibil, jenant si jignitor pentru noi, bucurestenii, ca Tudy Ionescu sa aiba o functie reprezentativa pentru orasul nostru. Locul lui este in Click si Cancan, nu la Primarie."

 

Petitia online a fost initiata de Alex Tocilescu, scriitor si jurnalist si unul dintre numele de pe lista de candidati M10 la Consiliul General al Capitalei (M10 nu a strans insa numarul necesar de semnaturi si nu a avut, in cele din urma, candidati in Bucuresti).

 

Textul integral al petitiei online:

 

"Doamna Gabriela Firea, domnilor si doamnelor consilieri generali ai Municipiului Bucuresti,

 

E amuzant ca Tudor Tim Ionescu, viceprimar al capitalei, s-a filmat masturbandu-se si apoi i-a trimis filmul Oanei Zavoranu, de unde apoi filmul a ajuns pe net. Dar este totodata penibil, jenant si jignitor pentru noi, bucurestenii, ca Tudy Ionescu sa aiba o functie reprezentativa pentru orasul nostru. Locul lui este in Click si Cancan, nu la Primarie.

 

Conform Legii Administratiei Publice locale nr. 215/2001, actualizata in 2016, capitolul III, articolul 57, paragraf 4, ; prin urmare, semnatarii acestei petitii va cer sa demarati procedurile necesare pentru schimbarea din functie a viceprimarului Tudor Tim Ionescu (consilier in CGMB din partea ALDE)."

 

 

"- Doamna primar, va saluta domnu' vice. Nu-i faceti cu mana?

- Nu. Lasa-l sa-si faca singur! " - banc care circula in mediul online

 

 

Si presa foloseste titluri ironice dupa alegerea lui "Tudy". Publicatia de satira Times New Roman titreaza "Gafa la investirea viceprimarului Capitalei! Tudy nu a citit juramantul pentru ca foile erau lipite".

 

"Tudy, viceprimar in Bucuresti. Fostul iubit al Oanei Zavoranu a ajuns mana dreapta a Gabrielei Firea" - Adevarul.ro.

 

"Tudy, baiatul care-i 'dadea in cap', noul viceprimar al Capitalei" - Comisarul.ro.

 

Pe contul de Facebook al revistei Kamikaze a fost postat urmatorul mesaj: "Felicitari, bucuresteni! Aveti un viceprimar care nu va poate fura decat cu o singura mana!"

 

"Tariceanu l-a ales! 'Uigabal' a fost numit viceprimarul Capitalei! Tudor Ionescu, alias Tudy, fostul iubit al Oanei Zavoranu, va fi mana dreapta a Gabrielei Firea la Bucuresti. " - Cancan.ro   

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22