Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Patru polițiști împuşcaţi mortal de lunetişti la Dallas. Doi suspecți, reținuți - VIDEO
E.B. - - - -
2016-07-08
International
0

Patru polițiști au fost uciși joi în centrul orașului Dallas (Texas). Mai multe focuri de armă au fost trase în timpul protestelor organizate la Dallas de către, cel mai probabil, lunetiştii care au vizat ofiţeri de poliţie.

 

UPDATE/ Mai mulți lunetiști au împușcat mortal cel puțin cinci polițiști, a anunțat vineri Josh Earnest, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, conform Reuters.

Mark Hughes, unul dintre suspecţi, s-a predat poliţiei după ce fotografia sa a fost difuzată pe reţelele de socializare. Cory Hughes, fratele său, unul dintre organizatorii protestului a spus că Mark nu a fost implicat în atac şi nu a împuşcat pe nimeni.

Incidentul s-a petrecut în  timpul unei manifestații organizate în semn de protest împotriva uciderii a doi oameni de culoare, în cursul săptămânii, în statele Minnesota și Louisiana de către forțele de ordine, relatează AFP.

 
Doi suspecți au fost reținuți, conform poliția din Dallas. Unul dintre ei s-a predat autorităților, iar celălalt a fost reținut în urma unui schimb de focuri cu membri ai SWAT, conform unui comunicat al forțelor de ordine din Dallas. David Brown, şeful poliţiei din Dallas a declarat iniţial că 11 ofiţeri de poliţie au fost împuşcaţi de către lunetişti. Martorii au afirmat că au auzit 12 focuri de armă care sunau ca și cum ar fi fost trase de armă semiautomată. "Tirurile proveneau de pe un acoperiș", a declarat unul dintre participanţii la manifestație pentru KTVT.

 

VEZI IMAGINI


Protestele împotriva utilizării forţei letale de către poliţie în cazurile în care sunt implicaţi afro-americani au fost declanşate de moartea a două persoane de culoare, Philando Castilia din Minnesota şi Alton Sterling în Louisiana, ambele decedate în urma intervenţiei poliţiei.
"Toţi americanii ar trebui să fie tulburaţi de aceste împuşcături, deoarece acestea nu sunt incidente izolate. Sunt simptome ale unui set mai larg de diferenţieri rasiale care există în sistemul nostru de justiţie penală," a declarat preşeditele Barack Obama, aflat în Polonia, unde va participa summitul NATO.

 

VEZI IMAGINI

 

TAGS : politisti ucisi Dallas impuscati proteste
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din International
805
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22