Patru polițiști împuşcaţi mortal de lunetişti la Dallas. Doi suspecți, reținuți - VIDEO

E.b. | 08.07.2016

Patru polițiști au fost uciși joi în centrul orașului Dallas (Texas). Mai multe focuri de armă au fost trase în timpul protestelor organizate la Dallas de către, cel mai probabil, lunetiştii care au vizat ofiţeri de poliţie.

Pe aceeași temă

 

UPDATE/ Mai mulți lunetiști au împușcat mortal cel puțin cinci polițiști, a anunțat vineri Josh Earnest, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, conform Reuters.

Mark Hughes, unul dintre suspecţi, s-a predat poliţiei după ce fotografia sa a fost difuzată pe reţelele de socializare. Cory Hughes, fratele său, unul dintre organizatorii protestului a spus că Mark nu a fost implicat în atac şi nu a împuşcat pe nimeni.

Incidentul s-a petrecut în  timpul unei manifestații organizate în semn de protest împotriva uciderii a doi oameni de culoare, în cursul săptămânii, în statele Minnesota și Louisiana de către forțele de ordine, relatează AFP.

 
Doi suspecți au fost reținuți, conform poliția din Dallas. Unul dintre ei s-a predat autorităților, iar celălalt a fost reținut în urma unui schimb de focuri cu membri ai SWAT, conform unui comunicat al forțelor de ordine din Dallas. David Brown, şeful poliţiei din Dallas a declarat iniţial că 11 ofiţeri de poliţie au fost împuşcaţi de către lunetişti. Martorii au afirmat că au auzit 12 focuri de armă care sunau ca și cum ar fi fost trase de armă semiautomată. "Tirurile proveneau de pe un acoperiș", a declarat unul dintre participanţii la manifestație pentru KTVT.

 

VEZI IMAGINI


Protestele împotriva utilizării forţei letale de către poliţie în cazurile în care sunt implicaţi afro-americani au fost declanşate de moartea a două persoane de culoare, Philando Castilia din Minnesota şi Alton Sterling în Louisiana, ambele decedate în urma intervenţiei poliţiei.
"Toţi americanii ar trebui să fie tulburaţi de aceste împuşcături, deoarece acestea nu sunt incidente izolate. Sunt simptome ale unui set mai larg de diferenţieri rasiale care există în sistemul nostru de justiţie penală," a declarat preşeditele Barack Obama, aflat în Polonia, unde va participa summitul NATO.

 

VEZI IMAGINI

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22