Romania Curata: Doctorii lui Oprea vor sa renunte la titlul obtinut la Academia SRI

Vlad Toma | 08.07.2016

Romania Curata anunta ca mai multe persoane de la varful politicii romanesti au făcut cereri de renunţare la titlul de doctor pe care l-au obtinut la Academia Naţională de Informaţii a SRI, sub conducerea prof. univ. dr. Gabriel Oprea, fost ministru al Apararii.

Pe aceeași temă

 

"Fostul ministru de interne Radu Stroe, fostul ministru al Apărării Mihai Stănişoară, procurorul general adjunct al României, Bogdan Licu, fostul consilier prezidenţial pe probleme de securitate al lui Traian Băsescu, Daniel Moldoveanu, fostul şef al Comisiei parlamentare de control al SIE Romeo Raicu, fostul ministru al Economiei în Guvernul Ponta Mihail Tudose, fostul primar al Sectorului 2 din București Neculai Onţanu, fosta secretară a ex-ministrului de interne Gabriel Oprea Adela Loredana Popescu, nepoata lui Gabriel Oprea și fosta avocată a lui Victor Ponta, Loredana Radu, au făcut cereri de renunţare la titlul de doctorat obţinut la Academia Naţională de Informaţii a SRI", scrie Alex Costache, pe romaniacurata.ro.

 

Conform sursei citate, Academia Națională de Informații (ANI) a SRI a anuntat ca analiza acuzatiilor de plagiat aparute la adresa acestora nu mai are sens din moment ce acestia au depus cerere de renunţare la titlul.

 

Problema era insa ca nu exista un cadru legal pentru renuntarea la titlul de doctor, fapt care complica modalitatea in care acest act putea fi facut in mod efectiv, dincolo de un anunt public in acest sens.

 

Academia Națională de Informații (ANI) a SRI nu a anuntat initial cum se numesc cei 9 doctori care vor sa renunte la acest titlu si nu a raspuns solicitatilor pe care le-a primit pe aceasta tema.

 

Ministerul Educatiei a raspuns solicitarii facute de Romania Curata abia dupa ce Adrian Curaj a fost schimbat din aceasta functie, fiind inlocuit cu Mircea Dumitru.

 

Ministerul a transmis ca persoanele care au depus cerere de renuntare la titlul de doctor sunt Radu Stroe, Daniel-Andrei Moldoveanu, Romeo-Marius Raicu, Mihai Stanisoara, Dimitrie Bogdan Licu, Adela-Loredana Popescu (Neagu), Mihai Tudose, Neculai Ontanu si Loredana-Claudia Diaconescu (Radu). Ministerul a precizat de asemenea ca tezele de doctorat ale acestora au fost sustinute public in perioada 2010-2013, sub indrumarea prof. univ. dr. Gabriel Oprea. 

 

Cititi articolul integral pe romaniacurata.ro

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22