Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Nisa: Atentat de ziua Franței. 84 de morti. Autorul atentatului, francez de origine tunisiana
E.B. - - - -
2016-07-15
International
1

Carnagiu la Nisa. Un camion a intrat în plin într-o mulțime adunată la Nisa de ziua Națională a Franței. Conform unor surse citate de Reuters autorul atentatului este un francez de origine tunisiana, in varsta de 31 de ani. El a tras cateva focuri de arma inainte de a fi ucis de politistii francezi.

 

UPDATE: Turistii parasesc hotelurile din Nisa, in ritm alert, existand multe anulari ale sejururilor planificate, anunta Le Figaro.

 

UPDATE: 50 de copii au fost spitalizati la Fundatia Laval din Nisa. Doi dintre ei au murit in aceasta dimineata. Un medic al spitalului a declarat ca sunt multi alti copii care se zbat intre viata si moarte, anunta presa franceza.

 

UPDATE: Angela Merkel, cancelarul german, a transmis condoleante poporului francez, anuntand ca Germania este alaturi de Franta in lupta contra terorismului.

 

UPDATE:  Politia efectueaza perchezitii la domiciliul soferului, anunta Le Figaro. 

 

UPDATE: Premierul Manuel Valls a anuntat trei zile de doliu, in 16, 17 si 18 iulie, declarand ca Franta este aruncata de aceste evenimente intr-un razboi contra terorismului. 

 

UPDATEMAE anunta ca doi romani au fost raniti usor in atentatul de la Nisa, acestia fiind insa in afara oricarui pericol.

 

UPDATE: Conform unei surse AFP citata de Le Figaro, camionul ar fi fost inchiriat acum cateva zile in sud-estul Frantei, in regiunea Alpi-Coasta de Azur.

 

UPDATEPremierul Dacian Ciolos condamna atentatul de la Nisa: "Franța este în lacrimi. La Nisa, bucuria sărbătorii Zilei Naționale s-a transformat în dramă. Viețile a zeci de oameni care celebrau libertatea, egalitatea, fraternitatea au fost secerate într-un act inuman. În aceste momente, România este alături de Franța, de poporul francez încercat încă o dată de un atentat de o violență incalificabilă. Doresc să transmit condoleanțe familiilor îndoliate și tărie tuturor celor care trec prin această grea cumpănă.

La France est en deuil. Je voudrais exprimer mes condoléances au peuple Français, aux familles affectées par cet acte de barbarie aveugle. Nous restons solidaires contre la haine et la violence," a transmis premierul roman.

 

UPDATE : Presedintele Klaus Iohannis a condamnat atentatul de la Nisa: "Condamn ferm atacul înfiorător care a avut loc azi noapte la Nisa, de Ziua Națională a Franței. Teroarea a lovit din nou poporul francez, a lovit din nou Europa. O zi de sărbătoare s-a transformat într-una de doliu, după ce o mână criminală a curmat viețile a zeci de oameni și a lăsat în urmă peste o sută de răniți. Flagelul terorismului trebuie combătut, actele de cruzime trebuie stopate și putem face asta doar uniți împotriva celor care nu au nicio justificare pentru actele lor. Transmit condoleanțe familiilor victimelor și multă putere celor răniți! România este alături de Franța în aceste clipe îngrozitor de dureroase", a transmis presedintele roman.

 

UPDATE: Numarul mortilor a ajuns la 84. Exista 18 raniti in stare grava.

 

UPDATE: In camion a fost gasita o grenada inactiva si mai multe arme false, anunta Le Figaro.

 

UPDATE: Presedintele François Hollande a declarat ca Franta a fost lovita de 14 iulie, de ziua libertatii. Presedintele a declarat ca atentatul a avut un caracter terorist  si a precizat ca Franta isi va intensifica eforturile in Irak si Siria. Hollande a hotarat sa prelungeasca starea de urgenta cu 3 luni si a facut apel la militarii aflati in rezerva.
 

 

 

Imagini de la locul atentatului

 

Autorul atentatului, împuşcat mortal de forţele de ordine, avea asupra sa arme automate şi grenade, iar camionul a lovit cu viteza de 60-70 km/h pe o distanţă de circa doi kilometri, trecând peste sute de persoane.

Conform unui corespondent CNN, a existat și un schimb de focuri între forțele de ordine și oameni din camion, în urma căruia șoferul camionului a fost ucis. În camion au fost găsite, ulterior, arme, muniție și grenade.

 

Martorii vorbesc despre panică totală în oraș și descriu scene pline de sânge și victime.

 

TAGS : Franta atentat Nisa carnagiu morti ziua Frantei
Comentarii
Vicentio B. 2016-07-16
NEGLIJENTA IN SERVICIU !
Cred ca acest Hollande poarta o DIRECTA RASPUNDERE, civila & penala (neglijenta in srviciu). Argumente: 1. Franta a fost confruntata in ultimul timp cu teribile agresiuni teroriste in care si-au pirdut viata - in mod tragic - sute de oameni. 2. Se cunosc faptasii, motivele acestora, tipologia atentelor. 3. Se stie PRECIS ca AGLUMERATIILE de persoane, sunt PREFERINTELE teroristilor. 4. Ziua Nationala a Frantei (14 iulie) si frumoasa, celebra Promenade des Anglais sunt conditiile preliminare pentru atentate. 5. Totusi NUMENI dar abolut NIMENI dintre autoritatile competente – evident Politie, – NU s-a interesat DE CE UN CAMION era parcat de ore intregi in zona. 6. DACA acest camion ar fi fost INCARCAT cu EXPLOZIV ? 7. DE CE zona ULTRA POLULATA NU a fost INTERZISA automobilelor camioanelor + sistemele existente de BLOCARE cu elemente din beton / metal standard transportabile, special folosite pentru asemenea evenimente ? (GMT 14:05, 16.07.2016)
Total 1 comments.
Mai multe din International
3512
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22