Autorul masacrului din Nisa a fost identificat drept Mohamed Lahouaiej Bouhlel - VIDEO

E.b. | 15.07.2016

Mohamed Lahouaiej Bouhlel, un franco-tunisian, este autorul atentatului terorist de la Nisa. El a intrat cu un camion în mulţimea adunată pe esplanada Promenade des Anglais, de ziua Franţei, după ce l-a spus poliţiştilor că "livrează înghețată", iar 84 de oameni au fost ucişi.

Pe aceeași temă

 

 

Franco-tunisianul, de 31 de ani, nu era în vizorul serviciilor de securitate ca suspect de terorism, ci era cunoscut poliţiei doar pentru fapte comise cu violenţă şi utilizarea armelor. El ar fi fost reținut, în martie a.c., pentru o infracţiune care însă nu avea legătură cu terorismul.

 

Mohamed Lahouaiej Bouhlel, şofer de profisie, a forțat o barieră metalică pentru a intra în perimetrul securizat de pe faleză, unde se aflau mii de oameni care priveau la spectacolul de artificii prilejuit de Ziua Franţei, și a lovit tot ce a întâlnit în cale, producând un adevărat măsacru. Pe camerele de supraveghere, șoferul este surprins în timp ce urcă în camion la cațiva kilometri de locul carnagiului.

 

Vezi momentul în care teroristul este anihilat de poliţişti.

 

Atentatul terorist de la Nisa de joi seară, comis de Mohamed Lahouaiej Bouhlel, care a intrat în plin cu un camion în mulţime şi a deschis focul înainte de a fi neutralizat de poliţie, s-a soldat cu peste 84 de morţi şi zeci de răniţi. Printre răniţi se numără şi doi cetăţeni români stabiliţi în Franţa.

 


 

Momentul în care camionul intră în mulţimea adunată pe esplanada Promenade des Anglais. Până în prezent, sunt cel puțin 84 de morți și 100 de răniți

 

Căsătorit, tată a trei copii, Mohamed urma să divorțeze și se pare că avea probleme cu familia sa rămasă în Tunisia. Unul dintre vecinii săi din imobilul cu patru etaje de la Nisa spune despre el că nu avea aspectul unei persoane religioase și îl vedea adesea îmbrăcat în pantaloni scurți.

 
Anchetatorii încearcă să afle dacă el a avut complici. Potrivit postului France 2, examinarea imaginilor de pe camerele de supraveghere amplasate pe Promenade des Anglais relevă că nimeni nu a urcat sau coborât din respectivul camion.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22