Marea Britanie nu garantează nimic noilor migranți din UE

E.b. | 17.07.2016

David Davis, ministrul britanic pentru Brexit, a declarat că nu garantează migranţilor europeni dreptul de a rămâne în Regatul Unit, sosiți acum și până la ieșirea oficială din Uniunea Europeană., transmite AFP

Pe aceeași temă

  

David Davis a declarat pentru Mail on Sunday că el ar negocia cu liderii europeni pentru "a garanta o despăgubire generoasă pentru migranții europeni prezenți acum și o despăgubire generoasă pentru cetățenii britanici" aflați într-o țară din UE, fără a oferi aceleași compensații noilor veniți. El a vorbit despre "diferite posibilități" pentru a opri o "creștere" a sosirilor în Regatul Unit provenite din UE înainte de Brexit.

 

"Am putea decreta ca autorizația de a rămâne sine die (în Marea Britanie) să se aplice numai înainte de o anumită dată", a spus ministrul britanic pentru Brexit.

 

Davis susţine că că articolul 50, care permite să se notifice în mod oficial dorința țării de a părăsi UE, nu va fi activat până la începutul anului 2017. Negocierile pentru ieșire vor dura cel mult doi ani: Marea Britanie va părăsi UE cel târziu la începutul anului 2019.

 

Comisia Europeană refuză să înceapă negocierile înainte ca articolul 50 să fie activat, însă Davis afirmă că dialogul este inevitabil: "Noi nu avem ce negocia, doar să găsim unde sunt interesele lor". 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22