Germania:Introducerea pedepsei cu moartea in Turcia ar anula negocierile de aderare la UE

Dora Vulcan | 18.07.2016

Reintroducerea pedepsei cu moartea in Turcia, evocata de presedintele Recep Tayyip Erdogan dupa puciul ratat, ar insemna "sfarsitul negocierilor de aderare" ale Ankarei la UE, a declarat luni purtatorul de cuvant al guvernului german, citat de AFP.

Pe aceeași temă

 

 

"Germania si UE au o pozitie clara: respingem categoric pedeapsa cu moartea", a declarat Steffen Seibert, intr-o conferinta de presa.

 

"Introducerea pedepsei cu moartea in Turcia ar avea drept consecinta (pentru Ankara) sfarsitul negocierilor de aderare la Uniunea Europeana", a avertizat acesta.

 

Presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat ca tara sa trebuie sa evite "orice intarziere" in reintroducerea si aplicarea pedepsei cu moartea.

 

"Cred ca Guvernul va discuta cu opozitia, iar decizia va fi luata fara indoiala", a promis Erdogan duminica in fata unei multimi de sustinatori care scanda "Vrem pedeapsa cu moartea!" (pentru pucisti - n.red.)

 

Pedeapsa cu moartea a fost abolita oficial de Turcia in urma cu 12 ani, ca parte a ofertei facute de Ankara pentru a adera la Uniunea Europeana.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22