Jurnalist rus, critic al guvernului de la Kremlin, ucis de o bomba plasata in masina

E.b. | 20.07.2016

Pavel Sheremet, un cunoscut jurnalist rus, a fost ucis de explozia unei bome plasa in masina pe care o conducea. Deflagratia l-a omorât pe loc, iar masina a fost carbonizata.

Pe aceeași temă

 

 

Pavel Sheremet, care a murit miercuri dimineata la Kiev, a fost ucis, dupa cum declara procurorul general al Ucrainei, care a precizand ca autoritatile au descoperit un dispozitiv explozibil in masina acestuia, conform Sputnik News.


Explozia a avut loc on jurul orei locale 07:45 (04.45 GMT) la intersectia dintre strazile Bogdan Hmelnitki si Ivan Franko.

 

 


Victima, care abia se urcase la volan, a parcurs cativa zeci de metri inainte ca automobilul sa explodeze.

 

Masina apartinea Alyonei Pritula, fondatoarea si redactorul-sef al ziarului Ukrainskaya Pravda, care nu se afla in automobil la momentul exploziei.

 

Pavel Sheremet, fost corespondent al televiziunii publice din Rusia, a demisionat in semn de protest fata de politicile duse de Rusia in Ucraina. El si-a început cariera, in anii '90, la televiziunea din Belarus, iar ulterior, in 1996, a fost numit corespondent al televiziunii publice ruse la Minsk.

 

In urma cu trei zile, Sheremet a criticat dur pe pagina sa de Facebook "propaganda Kremlinului", acuzand ca jurnalistii care nu adera la ea sunt "haituiti".


"Pozitia mea in privinta Ucrainei ramane neschimbata. Consider ca anexarea Crimeei si sustinerea separatistilor din estul Ucrainei sunt actiuni sangeroase care denota greselile fatale ale politicii Rusiei", sustinea jurnalistul.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22