Autorul atacului de la München, soldat cu nouă morţi, ar fi avut probleme psihice

E.b. | 23.07.2016

Anchetatorii au găsit probe potrivit cărora presupusul autor al atacului de la München - în vârstă de 18 ani, cu dublă cetăţenie germană şi iraniană - suferea de probleme psihologice. El ar fi urmat un tratament în acest sens, însă informaţia nu a fost confirmate încă, a anunţat sâmbătă, la o zi după atac, într-o conferinţă de presă, procurorul Thomas Steinkraus-Koch, conform The Associated Press.

Pe aceeași temă

 

 

UPDATE: Thomas de Maziere, ministrul german de Interne, a declarat sâmbătă că „nu există niciun indiciu referitor la vreo legătură cu terorismul internaţional“ în atacul de la München, relatează The Associated Press, preluată de news.ro. De Maiziere a mai declarat pentru presă că s-a întâlnit cu toţi oficialii de rang înalt în domeniul securităţii.

 

Este vehiculată ipoteză că autorul atacului ar fi avut simptome specifice Sindromului Amok, cu episoade de furie extrem de violentă împotriva oamenilor şi obiectelor.

 

Tânărul, care a deschis focul la un restaurant McDonald's şi apoi în Centrul comercial Olympia din München, ucigând 9 persoane şi rănind cel puţin 21, se numea numea David S., conform unor surse citate de revista Der Spiegel, însă identitatea criminalului nu a fost dezvăluită încă de autorităţi.

 

Germano-iranianul lansase, înaintea de a împuşca 9 oameni, o invitaţie online pentru o întâlnire la mallul, anunţă Robert Heimberger, un oficial din cadrul Poliţiei germane, conform Associated Press.

 

 

Se pare că tânărul postase pe Facebook următorul mesaj: "Veniţi la Mallul Olympia (OEZ) vineri la ora 16.00; vă voi da ceva ce vreţi, dar nu prea scump".

 

"Autorul atacului nu pare să fi avut legături cu reţeaua teroristă Stat Islamic", a declarat, sâmbătă la prânz, Hubertus Andrä, şeful Poliţiei din München. Cert e ansa că el a comis crimele cu pistol semiautomat de calibrul 9 mm, deţinut ilegal, pentru care avea circa 300 de gloanţe. Nu  pare să fi avut vreo motivaţie politică pentru masacru, iar autorităţile germane încearcă în continuare să afle motivul.
Este vehiculată ipoteză că autorul atacului ar fi avut simptome specifice Sindromului Amok, cu episoade de furie extrem de violentă împotriva oamenilor şi obiectelor.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22