Orchestra Romanian Sinfonietta deschide Festivalul Alto Aldige Toblach

Fara Autor | 26.07.2016

2016 / 07 / 30

Pe aceeași temă

Vara internaţională a orchestrelor româneşti de tineret continuă printr-un concert extraordinar ce va avea loc în deschiderea Festivalului Internaţional Alto Aldige, ce se desfăşoară între 30 iulie şi 10 septembrie la Toblach, în Italia. Orchestra Romanian Sinfonietta, dirijor Horia Andreescu, solist Daniel Iulian Druţac - vioară, va cânta chiar în seara de 30 iulie la Auditorium Gustav Mahler din Toblach, programul cuprinzând următoarele lucrări : Ligeti – „Concert românesc”, Bruch – „Concertul nr. 1, în sol minor pentru vioară şi orchestră” şi Dvorak – „Simfonia nr. 9 în mi minor - Din lumea nouă”.

 

În cadrul acestui festival vor evolua şi alte orchestre de tineret, precum Bayerisches Landesjugendorchester, Gustav Mahler Jugendorchester şi National Youth Orchestra of the Netherlands.

 

Din 2010, Grand Hotel Toblach este gazda Festspiele Südtirol/Alto Adige Festival. De la sfârşitul secolului al XIX-lea şi pînă la începutul primului război mondial, hotelul a fost destinaţia favorită a aristocraţiei europene, dar şi a unor muzicieni şi poeţi celebri. La ora actuală, în fiecare an, orchestra rezidentă a Cultural Centre Grand Hotel Toblach, Haydn Orchestra din Bolzano şi Trento, susţine concerte împreună cu numeroşi artişti din Tirolul de sud şi Italia, dar şi cu solişti şi dirijori din întreaga lume. Orchestrele venite din străinătate atrag atât publicul local, cât şi pe cel aflat în vacanţă în superba zonă a Tirolului de Sud, la poalele munţilor Dolomiţi. Festivalul realizează o armonioasă sinteză între frumuseţea naturii şi farmecul muzicii.

 

Orchestra Romanian Sinfonietta a avut parte de un prim succes internaţional anul trecut la Berlin în cadrul festivalului internaţional Young Euro Classic, unul dintre cele mai importante festivaluri de gen din lume, unde a avut parte de un autentic triumf, publicul prelungind aplauzele mai bine de 30 de minute după ultimul bis.

 

Concertul de la Toblach al Orchestrei Romanian Sinfonietta va fi precedat de altele două care vor avea loc la Sinaia, Sala Casino, pe 27 iulie şi la Bucureşti la Ateneul Român, în seara de 28 iulie, în cadrul Festivalului Vara Magică, cu acelaşi program. 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22