Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Hollande: Franta creeaza o Garda Nationala, pentru sporirea securitatii in fata terorismului
Vlad Toma - - - -
2016-07-28
International
0

Presedintele francez François Hollande a anuntat astazi ca va forma o Garda Nationala, aceasta urmand sa fie constituita in mod efectiv lunile urmatoare.

 

Ideea formarii unei astfel de Garzi a aparut dupa atentatele din luna noiembrie a anului trecut, Hollande declarand atunci ca va forma o Garda Nationala din rezervisti, anunta Le Figaro.

 

Initiativa a fost reluata in urma atentatului de la Nisa, fiind prezentata in mod oficial astazi de presedintele francez.

 

Prin intermediul acestei Garzi, rezervistii vor putea ajuta fortele de ordine, acestea urmand sa-i echipeze si sa-i antreneze, pentru a spori astfel securitatea locurilor publice si a mijloacelor de transport.

 

Hollande considera ca acesti civili special pregatiti, care fac parte din rezervele operationale existente, vor putea fi folositi pentru a supraveghea anumite cladiri si locuri publice, jucand rolul unor patrule, sporind astfel rapid numarul fortelor de ordine. 

 

Presedintele Hollande a declarat, in urma atentatului de la Nisa, ca este vorba de un atac terorist si a precizat ca Franta isi va intensifica eforturile in Irak si Siria.

 

"Trebuie sa facem totul pentru a lupta contra flagelului terorist... Intreaga Franta este amenintata de terorismul islamic. Trebuie sa dam dovada de o vigilenta si de-o determinare absolute. Am decis sa fac apel la rezervisti, pentru a le cere sa se intoarca pentru a-i ajuta pe politisti si pe jandarmi... O sa ne ajute in toate situatiile in care avem nevoie de ei, in special pentru controlul frontierelor, pentru a ne imbunatati protectia", a mai spus el.

 

Hollande a hotarat sa prelungeasca starea de urgenta cu 3 luni.

 

TAGS : franta terorism francois hollande garda nationala rezervisti forte de ordine
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din International
917
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22