Gruparea teroristă Stat Islamic ameninţă că va aduce jihadul în Rusia

E.b. | 01.08.2016

Stat Islamic le cere militanţilor extremişti, printr-un videoclip de nouă minute încărcat pe Youtube, să aducă jihadul pe teritoriul Rusiei, prin comiterea unor atentate teroriste.

Pe aceeași temă

 

"Ascultaţi, Putin va veni în Rusia şi vă va ucide în propriile voastre case. Ai mei fraţi, aduceţi jihadul, ucideţi şi luptaţi”, susţine un jihadist mascat în videoclipul de propagandă islamistă, în timp ce conduce un autovehicul prin deşert, conform Reuters, preluat de news.ro.

 

Videoclipul arătă mai multe imagini cu jihadişti înarmaţi, care atacă vehicule blindate şi corturi pentru a colecta armele rivalilor.

 

Potrivit jurnaliştilor, sursa videoclipului nu a putut să fie analizată independent, însă link-ul a fost publicat pe un cont al aplicaţiei de mesagerie Telegram, care este atribuit grupării militante.

 

De asemenea, nu este clar de ce jihadiştii ar viza comiterea unor atentate teroriste pe teritoriul rus, însă Washington şi Moscova negociază cu privire la întărirea prezenţei militare şi a cooperării în lupta de combatere a Statului Islamic din Siria.

 

Gruparea le-a cerut susţinătorilor să folosească orice arme au la îndemână pentru a comite atentate în statele în care trăiesc.

 

Europa a fost vizată în ultima perioadă de o serie sângeroasă de atacuri teroriste. Săptămâna trecută, doi jihadişti ISIS au intrat cu forţa într-o biserică din localitatea franceză Saint-Etienne-du-Rouvray şi l-au executat pe preotul catolic Jacques Hamel.

 

După atacul terorist de la Nisa (Franţa), în care un tunisian a intrat cu camionul pe promenada supraglomerată şi a ucis 84 de persoane, mai multe atacuri au vizat Germania.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22