Concert SoNoRo Conac în Casa de Oaspeţi a Prinţului de Wales

Fara Autor | 04.08.2016

2016 / 08 / 06

Pe aceeași temă

Casa de Oaspeţi a Prinţului de Wales din Valea Zălanului va găzdui sâmbătă, 6 august, de la ora 18.00, concertul SoNoRo Conac al lunii august.

 

Casa de Oaspeţi a Prinţului de Wales din Valea Zălanului este una dintre cele două reşedinţe pe care moştenitorul coroanei Marii Britanii le deţine în România. Pasiunea Prinţului Charles pentru Transilvania şi patrimoniul cultural pe care această zonă îl conservă este bine cunoscută deja, acesta implicându-se începând cu 1998 în proiecte de dezvoltare a zonei.

Casa de Oaspeţi din Valea Zălanului a fost restaurată respectându-se cele mai bune practici în domeniu şi este mobilată cu obiecte autentice ce respectă tradiţia zonei. Cât timp nu este locuită de Prinţul Charles şi de suita sa, casa este pusă la dispoziţia publicului larg.

 

Spaţiul în care va fi susţinut concertul, dar şi interpreţii săi fac din acest eveniment unul deosebit. Muzicienii interpreţi sunt Ella Bokor (violoncel), Sabin Penea (vioară) şi Sandor Antal (violă), bursieri SoNoRo-Interferenţe. Aceştia vor interpreta alături de Răzvan Popovici, directorul Festivalului, lucrări de Ludwig van Beethoven, Béla Bartók, Frank Bridge, Edward Elgar, George Enescu şi György Ligeti.

 

Sub motto-ul „Avem nevoie de adevăraţi muzicieni, nu doar de buni instrumentişti”, SoNoRo-Interferenţe, programul educativ din cadrul Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo, oferă în fiecare an un program de studiu celor mai talentaţi tineri muzicieni. Sesiunile de lucru se desfăşoară în România, la Portul Cultural Cetate, în Italia la Montepulciano (Palazzo Ricci) şi în Germania, la Traunstein, in colaborare cu Festivalul Chiemgauer Musikfrühling.

 

Ediţia a IV-a a Festivalului SoNoRo Conac va continua în luna septembrie cu alte două concerte, în spaţii de referinţă pentru patrimoniul arhitectural românesc:

- Biserica Evanghelică de Confesiune Augustană din România, Cisnădioara, jud. Sibiu (14 septembrie 2016)
- Cetatea Făgăraş, jud. Făgăraş (15 septembrie 2016)

 

Accesul la concertele SoNoRo Conac se face doar pe bază de invitaţie sau rezervare, în limita locurilor disponibile, la: mariaclara@sonoro.ro sau 0741.190.470.

Programul seriei de concerte şi mai multe detalii despre SoNoRo Conac sunt disponibile pe conac.sonoro.ro. 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22