Festivalului Naţional de Teatru Tânăr IDEO IDEIS a ajuns la cea de-a XI-a ediţie

Fara Autor | 04.08.2016

2016 / 08 / 08-14

Pe aceeași temă

În perioada 8-14 august, la Alexandria are loc cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru Tânăr IDEO IDEIS. Tema de anul acesta este „Empatia”, iar programul a fost gândit astfel încât să se plieze pe cele două direcţii principale ale festivalului: să ofere, pe de o parte, o experienţă cât mai intensă şi educativă pentru liceenii participanţi şi, pe de altă parte, să integreze în activităţile sale culturale comunitatea din Alexandria. Astfel, programul include 19 spectacole de teatru - 10 spectacole de teatru profesionist, 9 spectacole pregătite de trupele participante -, nu mai puţin de 27 de reprezentaţii de spectacole stradale, care vor avea loc zilnic în centrul pietonal al oraşului, 3 concerte cu acces public - Urma, ArgEnTango şi Fanfara Transilvania, la o scenă deschisă amenajată în centrul Alexandriei, vizavi de Casa de Cultură - şi 5 proiecţii de film, printre care „Câini” (2016), în regia lui Bogdan Mirică, prezentat în cadrul Caravanei TIFF.
 

Începând cu această ediţie, la IDEO IDEIS vor fi prezenţi nouă mentori, unul pentru fiecare trupă de liceeni participantă: actorii Pavel Bartoş, Dorina Chiriac, Şerban Pavlu şi Ofelia Popii se alătură colegilor lor care susţin IDEO IDEIS încă de la primele ediţii, şi anume Medeea Marinescu, Marius Manole, Cătălin Ştefănescu, Andi Vasluianu şi Vlad Zamfirescu. Decizia de a mări numărul de mentori este un pas înainte în dezvoltarea misiunii festivalului în zona educaţiei alternative, al cărei scop nu este competiţia. Fiecare trupă participantă va beneficia anul acesta de toată atenţia unuia dintre cei nouă profesionişti enumeraţi mai sus, ceea ce va oferi liceenilor un proces de mentorat mai elaborat, extinzând timpul petrecut în formula deja consacrată trupă-mentor.
 

Nume sonore de pe scena artistică şi culturală din România, care susţin educaţia alternativă, au acceptat să fie invitaţi ai festivalului în secţiunile inspiraţionale care completează grila programului: activista Roxana Marin, scriitorul Florin Lăzărescu şi, în exclusivitate, pictorul Adrian Ghenie vor fi cei trei vorbitori dela „Seara povestitorilor”, iar actorii Mimi Brănescu, Dragoş Bucur, Teodor Corban, cât şi regizoarea de teatru Gianina Cărbunariu participă individual la masterclassurile dedicate.

Programul ediţiei din acest an poate fi consultat la http://ideoideis.ro/editiacurenta

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22