Olteanu susține că banii din conturi provin de la bunica sa, nomenclaturista Ghizela Vass

E.b. | 05.08.2016

Bogdan Olteanu, fostul viceguvernator BNR, susține că o parte din sumele de bani pe care le deţine în conturi provin de la bunica sa, Ghizela Vass.

Pe aceeași temă

 

 

Olteanu are o justificare inedită pentru „economiile“ inexplicabile din declarația sa de avere: "Compensația pe care aceasta (Ghizela Vass, bunica lui – n.r.) a primit-o, prin intermediul fundațiilor specializate ale comunității evreiești, de la statul german, ca urmare a trimiterii acesteia în lagăr în timpul celui de-al doilea război mondial", scrie România liberă.

 

Florin Durgheu, avocatul lui Bogdan Olteanu, a ieşit la rampă cu o explicaţie cel puţin curioasă legată de averea fostului viceguvernator BNR: "Principala componentă financiară a moștenirii provenite de la mama doamnei Olteanu a fost reprezentată de compensația pe care aceasta a primit-o, prin intermediul fundațiilor specializate ale comunităţii evreiești, de la statul german, ca urmare a trimiterii acesteia în lagăr în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial...Economisirile domnului Bogdan Olteanu din perioada menționată de dumneavoastră, ele au fost făcute din veniturile încasate de aceștia și declarate în mod legal. Toate aceste venituri provin din activitatea de la BNR precum și în alte activități pe care le găsiți în declarația dumnealui de avere".

 

Ghizela Vass a ajuns, încă din 1945, membru al CC al PCR și a reușit să se mențină în funcții până la sfârșitul anilor ’70. Printre sarcinile sale de partid s-au aflat, până la începutul anilor ’40, și "eliberarea" moldovenilor de la Chișinău de sub "jugul burghezo-moșieresc românesc”, iar, ulterior, după 1945, eliberarea românilor de la București "de sub jugul lui Iuliu Maniu și Brătianu".

 

Discuţiile despre averea lui Olteanu sunt legate atât de ancheta DNA, cât şi de faptul că nu şi-a declarat niciodată salariul încasat de la BNR.

 

Bogdan Olteanu a fost plasat în arest la domiciliu ICCJ. Potrivit DNA, în perioada iulie - noiembrie 2008, Bogdan Olteanu, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, ar fi solicitat și primit de la un om de afaceri (Sorin Ovidiu Vîntu) suma de un milion de euro și sprijin electoral, constând în servicii de marketing și consultanță, în schimbul efectuării de demersuri pe lângă membrii Guvernului României pentru determinarea numirii unei persoane ( Liviu Mihaiu) pe postul de guvernator al Deltei Dunării.

 

Banii ar fi fost remiși de către omul de afaceri printr-un intermediar (Ionuț Adrian Eftimie, totodată şi denunțător), la sediul unui partid politic. Ulterior, ca urmare a diligențelor depuse de Bogdan Olteanu, persoana respectivă (Liviu Mihaiu) ar fi fost numită la data de 18 septembrie 2008 în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22