Basescu despre o candidatura in Republica Moldova: Imi ajung cei 10 ani in Romania

Dora Vulcan | 05.08.2016

Intrebat daca va candida la presedintia Republicii Moldova, Traian Basescu a spus ca-i ajung cei 10 ani ca presedinte al Romaniei, tara care nu este nici ea usoara.

Pe aceeași temă

 

 

"Constitutia da voie la doar doua mandate. In Republica Moldova (sa candidez-n.red.)? M-ai incurcat. Acum in octombrie, in Republica Moldova. Discutam alta data. Imi ajung si mie zece ani, ca nici Romania nu este o tara usoara, sa stii", a raspuns presedintele PMP, in cadrul unei intalniri cu peste 150 de tineri basarabeni, veniti la Bucuresti prin programul "Cunoaste-ti tara", titreaza ziare.com

 

El a afirmat ca se simte in egala masura cetatean al Republicii Moldova si cetatean al Romaniei.

 

Presedintele PMP a mai spus ca Romania nu face o favoare Republicii Moldova daca isi doreste unirea.

 

"PMP este singurul partid care are in program ca obiectiv de tara unirea Romaniei cu Republica Moldova. Vreau sa intelegeti un lucru: Romania nu face o favoare Republicii Moldova daca isi doreste unirea. Si Romania are nevoie de Republica Moldova, la fel cum Republica Moldova are nevoie de Romania. Este o solutie care rezolva problemele ambelor tari", a sustinut Traian Basescu.

 

"In Romania orice sondaj se face arata ca in proportie de 80% romanii vor unirea cu Republica Moldova. Mult mai complicate sunt lucrurile in Republica Moldova unde propaganda Moscovei functioneaza foarte puternic si trebuie sa recunoastem ca toate eforturile pe care le-am facut noi de a avea posturi romanesti in Republica Moldova am ramas totusi cu prea putine, fie ca vorbim de ProTV, Evenimentul Zilei, Radio Romania Actualitati, TVR. Este prea putin in raport cu propaganda pe care o sustine Moscova cu posturile in limba rusa", a mai spus Traian Basescu.

 

El a sustinut ca potentialul agricol al celor tari ar face din Romania a treia tara agricola a UE, ceea ce ar insemna capacitatea de a produce hrana in conditiile in care in urmatoarele decenii se prefigureaza criza alimentara.

 

Basescu a mai subliniat si ca este extrem de important pentru securitatea nationala "ca Romania sa aiba frontiera pe Nistru si nu pe Prut".

 

"Pe fondul legislatiei care vizeaza cetatenii care si-au pierdut cetatenia fara voia lor si familiile si urmasii lor, in ultima vreme au fost multe solicitari ale rusilor din Republica Moldova care vor sa devina si ei cetateni romani. Sigur, nu de dragul Romaniei, ci de dragul pasaportului romanesc.

 

Pe noi ne intereseaza ca, in primul rand, cetatenii care si-au pierdut fara voia lor cetatenia si familiile lor sa o reprimeasca (...) este parte a procesului de unificare", a mai adaugat Traian Basescu.

 

La intalnirea presedintelui PMP cu cei peste 150 de tineri basarabeni, care a avut loc in curtea interioara a sediului PMP, au fost prezenti si presedintele executiv al PMP Valeriu Steriu si prim-vicepresedintele PMP Cristian Diaconescu.

 

Presedintele Traian Basescu si sotia sa au primit cetatenia moldoveneasca la inceputul lunii iunie.

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22