Nicusor Dan: Olguta Vasilescu foloseste mijloace de intimidare de tip mafiot

Dora Vulcan | 09.08.2016

Liderul Uniunii Salvati Romania, Nicusor Dan, a transmis marti un mesaj de sustinere pentru Petru Becheru, denuntatorul Liei Olgutei Vasilescu, cel care a acuzat amenintari si intimidari din partea apropiatilor primarului Craiovei, afirmand ca este "inadmisibil linsajul public" la care acest este supus prin "metode mafiote".

Pe aceeași temă

 

 

Intr-o postare pe pagina proprie de facebook, citata de Hotnews.ro, Dan scrie ca unii dintre cei care l-au amenintat pe Becheru ar fi angajati ai companiilor din subordinea primariei Craiova.

 

Dan aminteste de faptul ca unul dintre noii membri ai USR este Serban Marinescu, arhitectul care a reclamat la DNA o cerere de mita din partea fostului primar PNL al orasului Ramnicu Valcea - Emilian Francu.

 

Mesajul lui Nicusor Dan:

 

"Este inadmisibil linsajul public la care este supus domnul Petru Becheru, cel care a avut curajul sa denunte posibile fapte penale comise de doamna primar PSD Lia Olguta Vasilescu, legate de reabilitarea fatadelor blocurilor din Craiova.

Folosind metode de intimidare de tip mafiot, doamna Vasilescu si-a asmutit sustinatorii impotriva lui Petru Becheru, acestia transmitandu-i injurii si amenintari. Mai mult, aflam ca unii dintre cei care au transmis astfel de amenintari sunt nici mai mult nici mai putin decat angajati ai companiilor din subordinea Primariei Craiova.

Vorbim de un sistem de tip clientelar in care multi dintre functionarii publici sau angajatii companiilor de stat sunt totodata activisti de partid, devotati trup si suflet celor care i-au pus in functii.

Vreau sa-i transmit domnului Becheru ca nu este singur in aceasta lupta a domniei sale impotriva coruptiei si abuzurilor autoritatilor locale din Craiova.

Totodata, cerem autoritatilor responsabile din cadrul Ministerului de Interne sa ia masurile care se impun pentru asigurarea protectiei domnului Becheru, in vreme ce ancheta penala derulata in acest caz isi urmeaza cursul.

Uniunea Salvati Romania este deschisa pentru toti oamenii curajosi si onesti care, asemenea domnului Becheru, vor sa puna capat abuzurilor si coruptiei din Romania si vor sa serveasca interesul public.

Si ca dovada ca avem deja astfel de oameni curajosi in cadrul USB, as vrea sa dau exemplul unuia dintre noii mei colegi, Serban Marinescu, un tanar arhitect roman, care a ajuns cunoscut in spatiul public tocmai pentru ca a reclamat la DNA o cerere de mita din partea fostului primar PNL al orasului Ramnicu Valcea - Emilian Francu."

 

***

Marti, Becheru s-a prezentat la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) pentru a da declaratii in legatura cu amenintarile facute la adresa sa si precizari in legatura cu fatada blocului Romarta. El a declarat, la iesirea din sediul DNA, ca primarul Craiovei a transformat institutiile subordonate in structuri "de tip mafiot" cu care face presiuni asupra martorilor.

 

"Cand vezi sute de oameni ca te ameninta, ca te jignesc, nu are cum sa nu ti se faca teama. Mie mi-e frica si sa ies din bloc si sa ma duc la magazin sa iau paine. Doamna Olguta este o persoana foarte influenta in Craiova si si-a transformat institutiile subordonate in structuri de tip mafiot, cu care face presiuni asupra martorilor, din bugetele carora plateste diferite site-uri sa ne atace, prin care instiga lumea sa se faca denunturi mincinoase impotriva noastra. Profit de aceasta ocazie sa solicit din nou demisia doamnei Lia Olguta Vasilescu din functia de primar al Craiovei", a spus Becheru.

 

"Am venit sa fac declaratii in dosarul cu granitul, infractiunile de acolo... au venit banii pentru fata blocului Romarta si, de asemenea, noi precizari legate de incercarile de influentare a declaratiilor mele. Am fost amenintat, au fost amenintari la adresa vietii, la adresa oamenilor din bloc si alte chestiuni pe care vreau sa vi le spun cand ies", afirmase Becheru la intrarea in sediul DNA.

 

La randul sau, Lia Olguta Vasilescu a spus, inainte de sedinta de judecata in care DNA cere control judiciar, ca nu a discutat dosarul, in schimb au aparut informatii pe surse sau din comunicate.

 

"Ne asteptam la represalii. Acest proces nu e despre apararea Olgutei Vasilescu, nici despre pretinsa aparare a unui denuntator ci despre libertatea de exprimare, drept constitutional castigat in revolutia din decembrie. Pe toata durata urmaririi am inteles sa nu vorbesc despre dosar, nu am facut publice date sau numele denuntatorilor. In schimb si eu si dvs ne-am confruntat cu un val de informatii pe surse judiciare, fie prin comunicatele de presa. (...) N-am absolut nicio legatura cu acea persoana din inregistrare. Nu am luat legatura cu absolut nimeni din dosar", a declarat Lia Olguta Vasilescu inainte de sedinta de judecata, potrivit Mediafax.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22