Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Turcia zguduie NATO după vizia preşedintelui Erdogan în Rusia VIDEO
E.B. - - - -
2016-08-11
International
1

Tentativa de lovitură de stat din Turcia complică relaţiile cu Alianţa Nord-Atlantică. Mevlut Cavusoglu (foto dreapta), ministrul de Externe de la Ankara, a declarat că sunt căutate şi alte opţiuni de cooperare în domeniul militar (industria apărării) în afara NATO.

 

Mevlut Cavusoglu a insistat însă că prima opțiune a Turciei este, întotdeauna, cooperarea cu aliații săi din NATO. 
 

Mesajul vine în aceeaşi zi în care Ümit Yardim, ambasadorul turc în Rusia, a afirmat că NATO nu are niciun drept să-i dicteze Turciei linia politicii externe, conform Digi 24.ro
„Turcia îşi va intensifica relaţiile cu Rusia indiferent de ceea ce cred occidentalii”, s-a pronunţat diplomatul într-un interviu pentru presa rusă.

 

"NATO nu poate în niciun caz să ne limiteze contactele cu alte țări... Aceasta înseamnă că NATO nu are dreptul să-și impună condițiile și să ne spună cu cine ar trebui sau nu să ne întâlnim și să discutăm", a declarat Yardim, citat de RIA, preluată de Agerpres

 

 

Turcia este membră NATO din 1952, iar aceste comentarii sunt făcute la nici două zile după ce preşedintele Recep Erdogan a fost primit la Sankt Petersburg de omologul rus, Vladimir Putin, după o lungă perioadă de animozităţi. 

TAGS : Turcia NATO Mevlut Cavusoglu relatii optiuni
Mai multe din International
Comentarii
Marius Nicolescu 2016-08-12
Da, peste Europa umbra secerei si a ciocanului se intinde tot mai mult. Din nefericire. Lumea devine, din ce in ce, mai ciudata. Europa traieste clipe tot mai nelinistite. Europenii uita exagerat de usor si de repede. Omenire, incotro !?
Total 1 comments.
2832
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22