Directorul serviciului secret din Germania: militanţii islamişti recrutează jihadişti

E.b. | 15.08.2016

În timp ce Angela Merkel, cancelarul Germaniei, afirmă că doreşte ca ţara sa să integreze cât mai muţi refugiaţi, directorul Biroului Federal pentru Protecţia Constituţiei (serviciul secret intern) susţine că militanţii islamişti recrutează jihadişti în centrele de primire a solicitanţilor de azil. El vorbeşte despre radicalizarea în moscheile salafiste

Pe aceeași temă

 

 

Hans-Georg Maassen, directorul Biroului Federal pentru Protecţia Constituţiei din Germania (BfV), susţine că agenţii serviciului secret intern au detectat sute de încercări ale militanţilor extremişti de a recruta jihadişti din rândurile migranţilor găzduiţi în centrele de primire a solicitanţilor de azil, prin radicalizarea acestora în moscheile salafiste. 

 

”Ştim despre peste 340 de incidente. Însă, acestea sunt doar cazurile despre care avem informaţii. Presupunem că au existat mai multe asemenea interacţiuni. Suntem îngrijoraţi pentru că salafiştii şi alţi islamişti îşi promovează cauza în centrele de azilanţi”, a explicat Hans-Georg Maassen, conform News.ro


De asemenea, directorul agenţiei de informaţii interne a avertizat că moscheile germane în care se vorbeşte arabă nu sunt monitorizate şi reglementate, iar statul poate să facă prea puţine lucruri pentru a influenţa comunităţile salafiste. 

 

”Ştim că sunt foarte mulţi tineri sunniţi printre solicitanţii de azil. Aceştia provin de multe ori dintr-un mediu conservator şi vor să meargă în fiecare seară de vineri într-o moschee unde se predică în limba arabă”, susţine Maassen. 

 

Mai mult, directorul BfV precizează că autorităţile germane nu ar trebuie să se concetreze exclusiv pe jihadiştii care ar fi trimişi de Statul Islamic în Europa. ”Ar putea să fie vorba despre cazuri în care indivizii s-au radicalizat pe cont propriu sau primesc ordine”. 

 

Germania este în alertă, după o serie de atacuri care au zguduit landul bavarez în ultima lună, lăsând în urmă 15 persoane decedate şi zeci de răniţi. Doi dintre atacatori, un solicitant de azil sirian şi un migrant afgan, au avut legăturiu cu militanţi ai Statului Islamic înainte de comiterea atacului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22