Băsescu: nu cred că a fost un consens al tăcerii pentru a ucide românii aflaţi în spitale

E.b. | 26.08.2016

Traian Băsescu a aflat, după cum a declarat la RTV, că analizele de la Institutul Cantacuzino n-ar arata diluări nici de 10 ori, nici de 50 de ori, nici de 4.000 de ori, ale produselor Hexi Pharma.

Pe aceeași temă

 

La Institutul Cantacuzino s-a constatat ca toate substanţele Hexi Pharma actioneaza eficient impotriva bacteriilor, le distrug. Această informaţie o am confirmata, e precisa. În raport cu ce se afirma pe tv, ca e diminuare de mii de ori... rezultatele de la Cantacuzino sunt cu totul altceva, a spus Traian Băsescu la RTV.


Cerbicia cu care a fost aparat anonimatul surselor de informaţii care au ajuns in public ridica şi ea un semn de întrebare. Organele statului au obligaţia sa scoata din anonimat aceste surse. Este vorba de 3 fosti salariati de la Hexi, care se pare ca intre timp se angajasera la concurenta, si care au furnizat apoi informatiile sub condiţia sa ramana garantata anomine. La stadiul asta nu mai pot ramane anonimul, de data asta vorbim de crimă. Au fost sau nu ucisi oameni in spitale?", se intreabă Traian Băsescu.

 

Băsescu crede joi că modul în care vede tot scandalul Hexy Pharma nu are nicio legătură cu moartea patronului.

 

Această firma, de unde aflasem ca prin coruptie a eliminat tot din calea ei, va pot da datele oficiale pentru 2014, detinea 13% din piaţa românească. Cifra de afaceri hexi a fost 19 milioane, iar a liderului pietei 49 de milioane, deci o alta gogoasa care trebuie dezumflata. Aceasta a fost un lait-motiv al campaniei furibunde. Informatia pe care am primit-o chiar inainte de declaratia eliptica a procurorului gen, si pe care am confirmat-o astazi, este că nu există nicio substanţă care să nu fi produs efectul de distrugere a viruşilor. Cantacuzino nu a analizat reteta, dar logic, daca isi ating scopul substantele, insemana ca si reteta e respectă, susţine Băsescu.

 

În marea campanei publica s-a spus ca Hexi face de ani de zile acest lucru si se acoperea toata patria cu produse Hexi, desi cota de piata era de 13% si a fost al 3-lea furnizor. Ce s-a sustinut in campanie a fost o campanie de intoxicare îngrozitoare. Daca ar fi fost o realitate sustin ca ar fi fost imposibil ca SRI sa nu agate tipul acesta de informatie si sa sape in jurul ei. Erau 300 de spitale, ceea ce inseamna 300 de manageri care ar fi contribuit la un genocid. Ar insemna ca avem 300 de manageri ticalosi care, mana in mana cu hexi, au lasat sa moara mii de oameni. Plus ca mii de medici ar fi observat ca e apa de Dunare.

Nu cred in povestea ca a fost un consens al tacerii pentru a ucide romanii aflati in spitale. În timpul acelei campanii am avut o singura reactie: ca nu am primit informatii de la SRI despre hexi. Am fost retinut in a intra in siajul scandalului public pentru ca ni se pot da niste dimensiuni de necrezut", a declarat Traian Băsescu la RTV.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22