Dictatorul Islam Karimov ar fi murit in urma unui atac cerebral

E.b. | 30.08.2016

Dictatorul uzbek Islam Karimov, aflat la putere de peste 25 de ani, ar fi murit in urma unui atac cerebral, informatia nefiind insa confirmata oficial, a anuntat agentia Fergana.

Pe aceeași temă

 
Oficialii de la Tashkent au negat aceasta informatie, afirmand ca presedintele Karimov "este in stare grava, dar stabila", a relatat agentia Interfax, citata de cotidianul The Moscow Times, conform HotNews.ro.

 

Islam Karimov, aflat la conducerea acestei tari din Asia centrala de peste un sfert de secol, se afla la reanimare, dupa ce a facut o hemoragie cerebrala, a anuntat luni una dintre fiicele sale, citata de AFP.

 

Islam Karimov, 78 de ani, "a fost internat si se afla la reanimare din cauza unei hemoragii cerebrale survenite sambata dimineata. Starea sa este considerata stabila", a scris pe Instagram fiica sa Lola Karimova-Tilliaieva.

 

"Deocamdata este prea devreme pentru a face pronosticuri privind viitoarea sa stare", a adaugat ea.

 

Guvernul din Uzbekistan anuntase, duminica, fara alte precizari, ca presedintele a fost internat, lucru rar pentru autoritatile din aceasta tara, care se multumesc in general sa dezminta zvonurile legate de sanatatea fragila a sefului statului.

 

Islam Karimov a urcat toate scarile partidului comunist in vremea URSS, pentru a ajunge in cele din urma seful Uzbekistanului sovietic, in 1989. El a reusit sa se mentina la putere si dupa obtinerea independentei tarii, in 1991, timp de peste 25 de ani.

 

Numele vehiculate pentru inlocuirea lui Islam Karimov sunt Shavkat Mirzioiev, actualul premier, si Rustam Azimov, vicepremier.

 

Fiica cea mai mare a presedintelui, Gulnara Karimova, a cazut in dizgratie dupa ce a fost considerata mult timp succesoarea tatalui sau. Acuzata de coruptie, aceasta este in prezent in arest la domiciliu.

 

Fiica cea mai mica a lui Karimov, Lola Karimova-Tilliaieva, locuieste la Paris, unde este ambasador al Uzbekistanului la UNESCO. Ea a afirmat in 2013 ca nu a mai vorbit cu Gulnara de 12 ani.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22