Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Presedintele din Zimbabwe i-a arestat pe sportivii care nu au adus nicio medalie de la Rio
Dora Vulcan - - - -
2016-08-30
International
0

Presedintele Republicii Zimbabwe, Robert Mugabe, care a fost adesea criticat pentru exercitarea unui regim totalitar si pentru faptul ca a distrus economia tarii, a ordonat ca toti sportivii care au reprezentat tara in 2016 la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro sa fie arestati pentru ca nu au reusit sa castige nicio medalie, informeaza ibtimes.co.in.

 

 

Robert Mugabe i-a ordonat lui Augustine Chihuri, comandatul Politiei din Zimbabwe, sa aresteze intreaga delegatie olimpica - 31 de sportivi, niciunul dintre ei nu a reusit sa se claseze mai sus de locul 8 - imediat ce a sosit pe Aeroportul International Harare, informeaza Hotnews.

 

"Ne-am irosit banii tarii pe acesti sobolani pe care ii numim sportivi. Daca nu esti gata de sacrificiu si sa castigi macar o medalie de cupru sau de alama (pentru locurile 4 si 5 - n.r.), cum au reusit vecinii nostri din Botswana, atunci de ce te duci sa irosesti banii?", a declarat Robert Mugabe.

 

Reactia lui este asemanatoare cu cea a unui alt dictator, Kim Jong-Un din Coreea de Nord, care a ordonat ca toti sportivii care nu au performat la Olimpiada din Brazilia sa fie trimisi sa lucreze in minele de carbune. Coreea de Nord a obtinut sapte medalii la Rio, inclusiv doua medalii de aur. Furia lui Kim Jong-Un se explica prin faptul ca tara sa nu a castigat 17 medalii, asa cum si-ar fi dorit el, iar vecinii din Coreea de Sud au obtinut 29 de medalii, dintre care 9 de aur.

TAGS : zimbabwe robert mugabe sportivi rio arestare
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din International
6618
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22