Cioloș: Românii și italienii au dovedit că solidaritatea e valoarea care dă măsură umanității

E.b. | 31.08.2016

Români și italieni, deopotrivă, au dovedit în momentele dificile de după cutremurul din Italia că solidaritatea este valoarea care dă măsură umanității, scrie premierul Dacian Cioloș pe Facebook.

Pe aceeași temă

 
 

"Am fost ieri în Italia, la Amatrice și la Rieti, în zona afectată de cutremurul din 24 august. Împreună cu Dragoș Pîslaru, ne-am întâlnit cu mai mulți români, familii cu copii, salvatori, oameni onești, oameni cu palmele muncite. Multă suferință, emoție, dar și speranță. Dincolo de sprijinul material acordat de Guvern, am vrut să le spunem că nu sunt singuri. Căutăm împreună cu ei soluții pentru a-i ajuta să-și recapete încrederea în viitor. Am participat apoi la funeraliile de stat organizate de Guvernul italian, alături de premierul italian, Matteo Renzi, și de președintele Italiei, Sergio Mattarella. În aceste momente dificile, români și italieni, deopotrivă, au dovedit că solidaritatea este valoarea ce dă măsură umanității", a scris premierul Cioloș pe Facebook.

 

Premierul Dacian Cioloș și ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, s-au aflat marți în Italia, pentru a fi alături de comunitatea de români afectată de cutremur.

 

Marți seară, la finalul vizitei în Italia, premierul Cioloș a anunțat că va propune în ședința de Guvern ca joi să fie zi de doliu național pentru românii decedați în urma cutremurului. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22