PSD nu risca o alianta cu PRU, care are relatii cu partide finantate de "Est". Replica PRU

Dora Vulcan | 01.09.2016

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că social-democrații nu au nevoie de ajutorul naționaliștilor de la Partidul România Unită, nici în campanie, nici după. „Nu vrem să avem niciun fel de relație cu un partid naționalist”, a precizat șeful PSD, transmite Digi 24. Liderul PRU ii da replica.

Pe aceeași temă

 

 

 

UPDATE:   Presedintele Partidului Romania Unita, Bogdan Diaconu, ii raspunde liderului PSD, Liviu Dragnea, care a declarat joi ca  "PRU are niste protocoale cu niste partide cu foarte mari probleme si asupra carora exista suspiciuni de finantare din Est" si ca are legaturi cu "un partid din Polonia, al carui presedinte a fost arestat", transmite Hotnews.

 

In replica, Diaconu sustine ca n-a fost niciodata in Est mai departe de Chisinau, ca a anulat protocolul cu partidul polonez dupa ce a aflat de arestarea liderului si il someaza pe liderul PSD sa raspunda cu "aceeasi promptitudine" la o intrebare: "de cate ori a fost domnia sa in Rusia din 2010 pana in prezent si care a fost scopul vizitelor sale repetate acolo?"

 

Redam mai jos raspunsul lui Bogdan Diaconu:

 

"1.In legatura cu imaginara relatie cu Rusia, il anunt ca in cei 37 de ani ai mei de viata nu am ajuns niciodata la Est mai departe de Chisinau, lucru usor de verificat de catre structurile necivile prietene ale domnului Dragnea.

2.In ceea ce priveste colaborarea cu partidul din Polonia, il informez  ca in momentul in care am aflat despre arestarea liderului acelui partid, BPN al PRU, in luna mai 2016, a votat in unanimitate, la propunerea mea anularea acelui protocol.

 

As dori ca domnul Dragnea sa aprecieze promptitudinea cu care am lamurit aceste probleme, dar, cu aceasta ocazie, il rog sa raspunda cu aceeasi promptitudine si sinceritate la intrebarea: de cate ori a fost domnia sa in Rusia din 2010 pana in prezent si care a fost scopul vizitelor sale repetate acolo?" 

 

Precizările lui Drgnea vin în condițiile în care formațiunea lui Bogdan Diaconu a racolat, în ultimele zile, mai mulți parlamentari de la PSD, UNPR și PMP, în partid fiind așteptat și ex-premierul Victor Ponta.

 

Invocând „provocările” văzute și nevăzute cu care se confruntă România în această perioadă, Liviu Dragnea a precizat că răspunsul nu poate fi un „partid naționalist sau chiar extremist”, informeaza Digi 24.

 

 

"Mulţumim, nu! "

 

„Dacă PRU se constituie sau se expandează pentru a ajuta PSD, mulțumim nu. Nu vrem să avem niciun fel de relație cu un partid naționalist”, a declarat președintele PSD. Acesta a adăugat că, din cunoștințele sale, PRU are „niște protocoale cu niște partide cu foarte mari probleme” și asupra cărora există „bănuieli serioase” că sunt finanțate din Est. Dragnea a dat și un exemplu în acest sens, vorbind de „un partid din Polonia al cărui președinte a fost arestat, din câte am înțeles, pentru chestiuni legate de spionaj pentru Rusia sau cam așa ceva” (este vorba de mica formațiune prorusă Zmiana, care a semnat un protocol de colaborare cu PRU și al cărei lider a fost, lunile trecute, arestat pentru spionaj - n.r.).

 

Cât despre eventualitatea unei colaborări după alegerile parlamentare între PSD și PRU, în vederea constituirii unei majorități parlamentare și a susținerii unui guvern comun, liderul social-democrat a răspuns la fel de ferm: „Este exclusă varianta”.

 

 

Ponta e liber sa sustina pe cine vrea el

 

Întrebat ce se sancțiuni i se pot aplica, în aceste condiții, lui Victor Ponta, care a recunoscut public că i-a ajutat pe cei de la PRU în ultima perioadă, Dragnea a oferit un răspuns voit diplomatic: „Noi suntem un partid foarte deschis și foarte democratic. Fiecare este liber să susțină valorile și principiile pe care le crede de cuviință”.

 

Șeful PSD a mai precizat că în formațiunea social-democrată nu se poate vorbi de „două echipe” și că tot partidul este preocupat acum de alte lucruri, cum ar fi definitivarea programului de guvernare, criteriile pentru întocmirea listelor de candidați și organizarea alegerilor parlamentare.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22