SUA aproba noi sanctiuni contra Rusiei, in legatura cu un pod care o va lega de Crimeea

Vlad Toma | 02.09.2016

Statele Unite ale Americii au adaugat zeci de oameni si de companii pe lista sanctiunilor aparute dupa ce Rusia a anexat Crimeea in 2014.

Pe aceeași temă

 

Pe lista au fost adaugate companiile care construiesc un pod de mai multe miliarde de dolari care ar urma sa lege teritoriul Rusiei cu peninsula Crimeea, anunta Reuters.

 

Mai multe subsidiare ale firmei Gazprom sunt de asemenea afectate de sanctiuni, la fel ca si 11 oficiali din Crimeea legati de acest proiect, ca si firmele implicate in constructia podului peste stramtoarea Kerch, numit si "podul lui Putin".

 

Cele mai importante companii sanctionate sunt SGM-Most, o subsidiara a Stroygazmontazh, companie aflata deja pe lista de sanctiuni a SUA, la fel ca si subcontractorul Mostotrest, unul dintre cei mai mari constructori de poduri din Rusia.

 

"Trezoreria SUA sta alaturi de partenerii nostri internationali in condamnare violarii de catre Rusia a dreptului international si vom continua sa ii sanctionam pe cei care ameninta pacea, securitatea si suveranitatea Ucrainei" a spus John Smith, directorul Trezoreriei SUA pentru controlul Activelor Straine.

 

Rusia a transmis in trecut ca sanctiunile impuse din cauza actiunilor sale din Ucraina submineaza eforturile de a rezolva conflictul.

 

Kremlinul considera podul de 212 miliarde de ruble esential pentru integrarea peninsulei Crimeea in Rusia, atat simbolic cat si economic, Putin considerandu-l o misiune istorica pe care trebuie sa o realizeze.

 

Centrul de informatii al Podului din Crimeea a transmis ca “Sanctiunile nu vor afecta constructia podului, deoarece firma constructoare are toate resursele necesare construirii podului.”

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22