Medicul acuzat că a ucis doi oameni în Ungaria: Am venit în ţară ca să mă sinucid

E.b. | 03.09.2016

Dan Stamatiu, medic din Oradea, acuzat că a ucis două persoane în Ungaria, a declarat în faţa judecătorilor că a venit în România ca să se sinucidă.

Pe aceeași temă

 

 

Avocatul său a făcut contestaţie la decizia Curţii de Apel Cluj de confirmare a mandatului european de arestare emis de către autorităţile ungare.
 

 

El a fost prins de către poliţiştii clujeni, joi după-amiază, cu presupusa armă a crimei asupra sa, şi prezentat vineri magistraţilor de la Curtea de Apel Cluj, care au confirmat mandatul european de arestare emis de către autorităţile ungare pe numele bărbatului.

 

”La data de 1 septembrie a.c., în urma unei acţiuni desfăşurate de către poliţiştii de investigaţii criminale din Cluj si poliţiştii din cadrul Direcţiei de Operaţiuni Speciale - Inspectoratul General al Poliţiei Române, a fost depistat un bărbat, dat în urmărire internaţională”, informează IPJ Cluj.

 

Autorităţile ungare au solicitat în mandatul de arestare trimiterea medicului în Ungaria pentru a fi judecat şi condamnat, dar şi remiterea armei cu care a fost săvârşită crima, acesta fiind cercetat pentru uciderea a două persoane.

 

În faţa judecătorului Curţii de Apel, Dan Stamatiu şi-a recunoscut fapta, dar a spus că nu vrea să fie judecat în Ungaria, adăugând că a venit în România cu intenţia de a se sinucide.

”Am venit cu maşina personală şi în ea nu s-a găsit nimic. Nu am premeditat fapta. Sunt român şi în 28 de ani petrecuţi în Ungaria am trăit foarte multe umilinţe acolo. După comiterea faptei am vrut să mă sinucid, dar nu am vrut să fac asta în Ungaria. Am vrut să fiu îngropat acasă, în România. Am vrut să vin aici să mă sinucid, dar băieţii (poliţiştii n.r.) au fost mai rapizi”, a declarat bărbatul în faţa judecătorilor, conform News.ro.

 

Acesta a adăugat că la domiciliul său din Ungaria a lăsat şi un bilet de adio în care a explicat că nu mai vrea să se întoarcă.

 

”Nu vreau să mă întorc acolo. E o cerinţă pe care o adresează un român către un alt român. Nu veţi avea probleme cu mine. Vreau să fiu cercetat în România. Nu mă sperie pedeapsa care mă aşteaptă acolo. Mi-e indiferent în condiţiile în care am vrut să mă sinucid. Nu mă mai interesează viaţa. Dacă stau în închisoare, chiar dacă aş putea să ies mai repede, probabil nici nu o să mă străduiesc”, a mai spus medicul orădean, stabilit în Ungaria, unde are o soţie şi trei copii.

 

Potrivit autorităţilor ungare, în noaptea de miercuri spre joi, Dan Stamatiu, medic pneumolog la Spitalul ”Sátoraljaújhely Elizabeth” a intrat în casa unui cuplu din oraşul maghiar Nyíregyházán şi a împuşcat mortal o femei. Soţul acesteia a fost şi el împuşcat, dar a decedat după câteva ore, la spital.

 

Conform presei maghiare, la crimă ar fi fost de faţă şi un copil de şapte ani, care însă nu a fost rănit.

 

Presa din Ungaria transmite informații contradictorii în ceea ce îl privește pe bărbatul împușcat de medicul Dan Stamatoiu. Majoritatea surselor scriu că cei doi soți au fost împușcați, dar o singură publicaţie precizează că bărbatul a murit, în timp ce altele două scriu că acesta se află în stare critică.

 

Despre atacator se ştie doar că lucra ca pneumolog șef la Spitalul Erzsébet din orășelul Sátoraljaújhely.

 

Imediat după comiterea faptei, medicul a plecat din Ungaria cu maşina personală şi a venit în Cluj-Napoca, unde a fost prins de poliţişti.

 

Autorităţile din Ungaria îl cercetează pe bărbat pentru omor şi folosirea abuzivă a unei arme de foc deţinută ilegal, fapte pentru care doctorul riscă închisoare pe viaţă.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22