Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Dragnea: "Cazul special" Ponta va fi decis de Comitetul Executiv. Trebuie sa fie pe liste
Dora Vulcan - - - -
2016-09-07
Actualitate Interna
0

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că situaţia candidaturii lui Victor Ponta la alegerile parlamentare va fi discutată în cadrul Comitetului Executiv Naţional (CExN) de săptămâna viitoare, precizând că predecesorul său la şefia partidului trebuie să fie pe liste, fiind ''un caz special''.

 

 

 

Dragnea a declarat că Ponta va fi invitat la CExN săptămâna viitoare, unde va fi luată o decizie în privinţa candidaturii sale din partea PSD, precizând că acest for va decide dacă se va face o excepţie de la aplicarea codului de integritate al partidului în cazul fostului premier.

 

 

"În 15 – 16 septembrie vom discuta acest aspect pentru că totuşi Victor Ponta este un caz special, din punctul meu de vedere. CexN va trebui să ia o decizie. Victor Ponta trebuie să fie pe listele PSD pentru Parlament'', a susţinut el, citat de Mediafax.

 

 

 

Dragnea arunca pisica in bratele Comitetului Executiv

 

 

Întrebat dacă în cazul lui Ponta se va face o excepţie de la codul de etică şi conduită al partidului, Dragnea a spus că acest lucru va fi decis ''foarte democratic'' în cadrul CexN deoarece el nu este ''un dictator''.

 

 

Preşedintele PSD a arătat că Victor Ponta este un caz special din două motive: a fost preşedinte PSD şi premier. ''A fost preşedintele partidului şi premierul României care a făcut această ţară să se dezvolte mult mai mult decât în alte perioade'', a argumentat Dragnea.

 

 

 

Dragnea comenteaza acuzatiile pe care DNA i le aduce fostului premier

 

 

Liderul PSD a reiterat că decizia de a pune sau nu pe cineva pe listele de candidaţi la parlamentarele din 2012, aşa cum l-au acuzat procurorii DNA, nu i-a aparţinut lui Victor Ponta personal, ci a fost o întreagă procedură care poate fi dovedită cu acte.

 

 

''Victor Ponta nu-l putea pune pe Sebastian Ghiţă pe liste, el personal. Aveam nişte proceduri adoptate atunci, am avut adresele transmise în teritoriu, la toate judeţele. Prin acele proceduri adoptate de conducerea partidului s-a stabilit că listele de candidaţi vor fi aprobate prin vot în comitetele executive judeţene. Listele au venit de la toate judeţele, inclusiv de la Prahova, s-au aprobat în CexN, ulterior au fost semnate de către toţi cei patru preşedinţi de la acea dată: Ponta - PSD, Antonescu – PNL, Oprea – UNPR şi Daniel Constantin de la PC'', a explicat Dragnea.

 

 

 

El a precizat că e dispus să pună la dispoziţia procurorilor documentele doveditoare. ''Noi aşteptăm, dacă cineva ne cere aceste documente le punem la dispoziţie imediat şi cu toată deschiderea şi vrem chiar şi să colaborăm pentru asta dacă mai e nevoie şi de alte detalii. Nu considerăm că toate informaţiile sunt greşite care au ajuns acolo, dar în fapt situaţia este cu totul alta'', a mai spus el.

 

 

Întrebat dacă PSD a avut vreodată contract cu fundaţia lui Tony Blair, liderul PSD a declarat că din cât ştie el, nu.

 

 

Codul de etică şi conduită al PSD prevede că un membru pus sub control judiciar, indiferent pentru ce infracţiune, nu va beneficia de sprijinul partidului în alegeri. Marţi, fostul preşedinte al PSD Victor Ponta a fost pus sub control judiciar de procurorii DNA într-un dosar în care este cercetat pentru folosirea influenţei în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani sau alte foloase necuvenite şi complicitate la infracţiunea de spălare de bani.

 

 

 

***Fostul premier Victor Ponta a fost pus miercuri sub urmarire penala si  plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, sub acuzaţiile de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi complicitate la infracţiunea de spălare de bani. Ponta ar fi primit 220.000 de euro de la un om de afaceri pentru a organiza vizita unei personalităţi politice străine, iar în schimbul banilor l-ar fi desemnat pe omul de afaceri drept candidat pe listele PSD.

 

Procurorii DNA Ploiesti au dispus inceperea urmaririi penale si punerea sub control judiciar a lui Victor Ponta pe o durată de 60 de zile, începând de marţi. Fostul premier este acuzat de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum şi de complicitate la spălare de bani.

 

"Pentru desemnarea drept candidat pe listele unui partid politic a unui om de afaceri, într-un colegiu electoral în care formaţiunea politică să aibă certitudinea că va obţine mandatul pentru care se candida, Ponta Victor Viorel, în calitatea sa de preşedinte al respectivului partid politic, şi-a folosit autoritatea pentru confirmarea propunerii acelui om de afaceri pe lista de candidaţi. Confirmarea propunerii a fost făcută de Ponta Victor Viorel în scopul obţinerii de foloase ce nu i se cuveneau, constând în plata sumei de 220.000 euro, necesară organizării unei vizite în România a unei personalităţi politice străine", susţin procurorii.

 

Ei arată că Ponta ar fi urmărit să câştige capital electoral.

 

"Se urmărea astfel ca, prin mediatizarea unor întâlniri alături de personalitatea care beneficia de notorietate internaţională, Ponta Victor Viorel să câştige capital electoral, în condiţiile în care, în cursul anului 2012, potrivit calendarului electoral, urmau să aibă loc alegeri locale şi parlamentare. Suma de 220.000 de euro a fost obţinută prin persoane interpuse, de la omul de afaceri plasat pe un loc eligibil", potrivit anchetatorilor.

 

DNA susţine că vizita fostului lider străin a fost organizată prin intermediul unei organizaţii nonprofit, iar plata celor 220.000 de euro s-a făcut prin interpuşi.

TAGS : psd liviu dragnea victor ponta candidatura parlamentare comitetul executiv
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
4334
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22