Petre Toba, fost ministru de Interne, la DNA: Imi voi dovedi nevinovatia

Vlad Toma | 09.09.2016

Petre Toba, fostul ministru de Interne al Romaniei, s-a prezentat astazi la DNA, pentru a fi audiat in dosarul in care este acuzat de favorizarea făptuitorului in cazul legat de activitatea serviciului secret a ministerului de Interne.

Pe aceeași temă

 

Conform Hotnews, fostul ministrul a declarat la intrarea in DNA: "Imi sustin nevinovatia. Am demisionat pentru a nu implica guvernul in acest scandal. Sunt convins ca in cele din urma, cu toate argumentele pe care le voi prezenta, imi voi dovedi nevinovatia", a declarat Petre Toba.

 

Presedintele Klaus Iohannis a avizat ieri solicitarea DNA privind efectuarea urmăririi penale față de Petre Tobă si a transmis Ministrului Justitiei aceasta cerere, precizand de asemenea ca Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înştiinţat cu privire la formularea acestei cereri.

 

Cererea a fost trimisa la presedintie acum cateva zile de Augustin Lazăr, procurorul general al României.

 

Petre Toba, fostul ministru de Interne, a demisionat din functie zilele trecute dupa ce DNA l-a acuzat de favorizare a infractorului in dosarul deturnarii de fonduri de la Departamentului de Informatii si Protectie Interna (DIPI) si a cerut aviz pentru inceperea urmaririi sale penale.

 

DNA arata ca Petre Toba, in calitate de ministru de Interne, ar fi refuzat, in mod discretionar, declasificare partiala a unor documente care ar fi dovedit deturnarile de fonduri din bugetul DIPI.

 

Directia Nationala Anticoruptie a transmis joi procurorului general al Parchetului General referatul cauzei, pentru sesizarea Președintelui României, "pentru a aprecia asupra exercitării dreptului de a cere urmărirea penală a unui membru al Guvernului, respectiv TOBĂ PETRE, ministru al Afacerilor Interne, în legătură cu săvârşirea infracţiunii de favorizare a făptuitorului, în perioada în care a deţinut funcţia ministerială", se spune in comunicatul DNA.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22