Bogdan Olteanu, audiat la DNA in dosarul spagii pentru guvernatorul Deltei

Dora Vulcan | 15.09.2016

Fostul viceguvernator BNR Bogdan Olteanu, aflat in arest la domiciliu, a fost audiat joi la Directia Nationala Anticoruptie. El a parasit sediul DNA dupa aproape doua ore si jumatate, fiind insotit de avocatul sau, potrivit Agerpres.

Pe aceeași temă

 

 

Bogdan Olteanu nu a dorit sa faca declaratii la plecare. Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a fost si el audiat, joi dimineata, ca martor in dosarul lui Bogdan Olteanu, informeaza Hotnews.ro.

 

Bogdan Olteanu se afla in arest la domiciliu in dosarul in care este acuzat de procurorii DNA ca ar fi primit un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu pentru interventii la membri ai Guvernului in favoarea numirii lui Liviu Mihaiu ca guvernator al Deltei Dunarii. La acea vreme, Calin Popescu Tariceanu era premier.

 

 

Liviu Mihaiu a fost numit, in septembrie 2008, in functia de guvernator al rezervatiei naturale Delta Dunarii de catre Calin Popescu Tariceanu, la acea vreme prim ministru. Liviu Mihaiu a ocupat aceasta functie in februarie 2009.

 

Procurorii sustin ca suma de un milion de euro a fost transferata dintr-un cont din Cipru in contul din Bulgaria al unei societati inregistrate in SUA si apoi retrasa in numerar in trei zile consecutive. Ulterior, la solicitarea lui Vintu, banii i-au fost remisi lui Olteanu la biroul unde acesta isi desfasura activitatea, in sediul PNL.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22