Dupa Brexit companiile auto din Marea Britanie se muta in Europa de Est, inclusiv Romania

Dora Vulcan | 19.09.2016

Producătorii de maşini intenţionează să îşi mute centrele de cercetare în Estul Europei, după votul în favoarea Brexit din Marea Britanie, pentru a-şi micşora costurile şi pentru a-şi păstra accesul liber la piaţa europeană, relatează The Guardian.

Pe aceeași temă

 

 

Schimbarea de direcţie către Europa de Est din ultimii ani s-a intensificat în urma referendumului din Marea Britanie, pe fondul costurilor luate în calcul de producători, susţine DHR International, o companie de recrutare cu birouri în peste 25 de ţări.

 

Mai mult, reprezentanţii DHR susţin că personalul experimentat este cu 40% mai ieftin în Estul Europei; companiile doresc, în acelaşi timp, să mute angajaţii cu vechime din Marea Britanie.

 

 

 

 

Analiştii spun că firmele care au sediul în Marea Britanie vor fi nevoite să ia în considerare mutarea unor părţi sau a întregii producţii pe continent, dacă nu se va ajunge la o înţelegere cu Bruxelles-ul care să includă accesul pe piaţa liberă şi libertatea de mişcare a forţei de muncă, transmite Hotnews.ro.

 

Jaguar, Renault şi Audi şi-au deschis deja fabrici în Estul Europei. Renault a înfiinţat în România centre industriale, de design şi de testare, în urma unor investiţii de peste două miliarde de euro şi angajarea a mai mult de 16.000 de muncitori.

 

Bulgaria este pe locul doi, după Germania, ca procent de ingineri industriali absolvenţi, conform datelor Unesco.  

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22