Cine sunt politicienii care fac astăzi coadă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

E.b. | 20.09.2016

Politicienii foarte cunoscuţi fac astăzi coadă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Ludovic Orban, Călin Popescu Tăriceanu, Bogdan Olteanu, Gabriel Oprea și Liviu Dragnea se numără printre cei care se vor prezenta în faţa instanţei.

Pe aceeași temă

  

 

În cazul lui Ludovic Orban este primul termen al procesului în care este acuzat că a încercat să strângă ilegal bani în campania electorală pentru localele din luna iunie. Ludovic Orban ar putea fi audiat de judecătorii de la ICCJ la ora 11:00.

 

O oră mai târziu este un nou termen în dosarul de mărturie mincinoasă a preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Potrivit DNA, şeful Senatului ar fi ascuns intenţionat detalii despre retrocedările în care erau implicaţi Paul al României şi Remus Truică, conform Digi24.ro.

 

Tot la ora 12:00 este aşteptat la Înalta Curte şi Bogdan Olteanu, pentru care procurorii DNA cer prelungirea arestului la domiciliu cu 30 de zile. Fostul viceguvernator al BNR este acuzat de trafic de influenţă.

 

 

Gabriel Oprea se va prezenta la instanța supremă pentru discutarea cererilor şi excepţiilor referitoare la legalitatea probelor strânse de procurori în dosarul maşinii de lux cumpărate din fondurile operative ale DIPI.

 

La ora 19:00, în faţa instanţei vor ajunge preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi fosta sa soţie. Cei doi sunt implicaţi în dosarul angajărilor fictive la Direcţia de Protecţie Socială Teleorman. Procesul este în faza camerei preliminare, aşa că şedinţa este una secretă. Magistraţii vor discuta doar legalitatea probelor din dosar.

 

Şi tot astăzi începe judecarea procesului de corupţie al fostului ministru al energiei Constantin Niţă. În rechizitoriu, procurorii DNA susţin că, în 2013, fostul ministru i-ar fi solicitat unui om de afaceri un comision de 5% din valoarea unui contract încheiat de societatea comercială a acestuia cu primăria Braşov.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22