Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Ambasadorii SUA si al Marii Britanii reactioneaza fata de protejarea lui Oprea de Parlament
Dora Vulcan - - - -
2016-09-20
Actualitate Interna
2

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, s-a aratat "dezamagit" in urma votului de luni de Senat, care a refuzat sa ii ridice imunitatea lui Gabriel Oprea in dosarul mortii politistului Bogdan Gigina. La scurt timp, si ambasadorul Marii Britanii a reactionat.

 

 

 

UPDATE Şi ambasada Marii Britanii la Bucuresti a reactionat fata de cazul Oprea.  Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Paul Brummell, nu a dorit sa comenteze, marti, decizia senatorilor in cazul Gabriel Oprea, dar a subliniat ca exista un principiu general potrivit caruia legea trebuie sa fie egala pentru toti, relateaza Agerpres.

 

"Nu pot sa comentez cazuri individuale. Legea si procedurile sunt aplicabile pentru Romania, avem sisteme diferite in Marea Britanie, dar stiu ca exista un principiu general, important, urmarit in Marea Britanie si in Romania si in toate democratiile, potrivit caruia legea trebuie sa fie egala pentru toti", a declarat Paul Brummell, intrebat de presa despre cazul Oprea, la finalul unui eveniment dedicat anticoruptiei in sectorul de business.

 

Diplomatul britanic a reamintit ca in raportul MCV de anul acesta a existat o recomandare potrivit careia trebuie stabilite principii clare in ceea ce priveste deciziile din Parlament referitoare la ridicarea imunitatii parlamentare.

 

"Sper ca aceasta recomandare (din MCV - n.r.) o sa fie discutata si elaborata in Parlament, dar acestea sunt decizii care trebuie sa fie luate de Guvernul si Parlamentul din Romania", a subliniat Brummell.

 

   

Si Ambasada SUA a reactionat

 

"Asa cum Ambasada s-a exprimat deseori, credem cu tarie ca nimeni nu trebuie sa fie mai presus de lege, ca vinovatia si nevinovatia trebuie stabilite de judecatori, nu in Parlament. Suntem dezamagiti ca Parlamentul i-a dat imunitate lui Gabriel Oprea", a declarat marti ambasadorul Hans Klemm la o conferinta desfasurata in Bucuresti.  

TAGS : dna gabriel oprea dosarul gigina ucidere din culpa ambasada sua hans klemm
Comentarii
alta vista 2016-09-21
Adorabila imagine/captura a d/lui Opre!
Se incadreaza perfect in Cina de Taina, Da Vinci, tocma in dreapta Domului, un foarte reusit Ioan...
?????? 2016-09-20
Observati totusi ca nu a fost judecata inca acuzatia de "abuz in serviciu" la folosirea echipajelor de politie la deplasarile in calitate de ministru de interne ?
Total 2 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1469
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22