Gerard Depardieu: Franţa e populată de imbecili care fac vin şi brânză puturoasă

E.b. | 22.09.2016

Celebrul actor Gerard Depardieu a spus, într-un interviu publicat joi de Corriere della Sera, că nu se mai considera francez, acuzând Franţa că se transformă într-un "Disneyland pentru străini", transmite AFP.

Pe aceeași temă


 


Gerard Depardieu ţine neapărat să socheze. El a făcut din nou declaraţii jignitoare la adresa francezilor, De data aceasta, cu ocazia lansării noii sale cărţi - Innocentul.

 

Actorul a declarat: "Eu sunt un cetăţean al lumii. Fanţa riscă să devină un Disneyland pentru străini, populată cu imbecili care fac vin şi brânză puturoasă pentru turişti. Nu mai există libertate, oamenii sunt manipulaţi".

 

Actorul nu s-a oprit să critice doar Franţa şi a continuat să vorbească în termeni similari şi despre lumea din cinematografie: "Cinematografia nu mai există. Este doar o lume a divertismentului, oamenii, terorizaţi de americani, nu ştiu ce limbă să vorbească. Există 10 staruri şi toate sunt americane. Filmele lor, care abundă de efecte speciale, sunt jocuri, iar restului cinemaotgrafiei îi este greu să existe."


Singura ţare pentru care Depardieu are simpatie, în mod surprinzător, este Italia, "Din fericire voi nu v-aţi pierdut cultura şi identitate. Şi acest lucru se întâmplă pentru că sunteţi o ţară tânără, născuţi cu Garibaldi. Spre deosebire de jumătate din Europa care se teme de migranţi şi a devenit un pic fascistă", a mai spus actorul.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22