Cauza morţii lui Ioan Gyuri Pascu - afecţiunea de cord, pe fondul diabetului, conform INML

E.b. | 27.09.2016

Cauza decesului actorului Ioan Gyuri Pascu a fost afecţiunea de cord de care suferea, pe fondul diabetului preexistent, a declarat directorul medical al Institutului Naţional de Medicină Legală (INML), Salem Abdo.

Pe aceeași temă

 

Medicii legişti au făcut marţi necropsia, pentru a stabili din ce cauză a murit Ioan Gyuri Pascu. Trupul neînsufleţit al actorului a fost dus luni la INML "Mina Minovici", decizia de a fi făcută necropsia fiind luată de către familie şi legişti, având în vedere vârsta artistului.

 

"A fost adus la INML. Nu în toate cazurile decesele care s-au produs acasă sunt aduse la INML. În acest caz a fost o decizie comună a familiei şi legiştilor, având în vedere vârsta tânără a artistului", a spus directorul medical al INML, conform News.ro.

 

Actorul şi muzicianul Ioan Gyuri Pascu a murit la vârsta de 55 de ani, luni dimineaţă, în locuinţa sa din Bucureşti, în urma unui stop cardio-respirator. La sfârşitul anului 2010, Ioan Gyuri Pascu suferise un accident vascular cerebral şi s-a recuperat la Spitalul Universitar din Bucureşti.

 

 

Trupul neînsufleţit al actorului şi muzicianului Ioan Gyuri Pascu va fi depus marţi, de la ora 15.00, la cimitirul Bellu Ortodox, iar înmormântarea va avea loc vineri, la cimitirul din oraşul Agnita, judeţul Sibiu, a declarat pentru News.ro Cristian Greţcu, fostul coleg al artistului din grupul Divertis.

 

Ioan Gyuri Pascu, născut pe 31 august 1961, în Agnita, a fost un muzician şi un actor român, membru al grupului de umor Divertis din anul 1987. S-a lansat în cariera muzicală în anul 1977 şi de atunci a abordat diverse stiluri muzicale, printre care pop, rock, blues şi reggae.

 

A fondat mai multe formaţii de succes în anii '90, precum The Blue Workers şi Pacific. A lansat mai multe piese de rock alternativ prin casa lui de discuri, Tempo Music, şi este un critic al radioului comercial românesc.

 

Pe lângă activitatea de la Divertis, unde a abordat în special satiră politică, Ioan Gyuri Pascu a mai jucat în lungmetraje precum ”O vară de neuitat”, în regia lui Lucian Pintilie, şi în ”Occident”, regizat de Cristian Mungiu.

 

A jucat şi în mai multe piese de teatru, precum ”Take, Ianke şi Cadîr”, asigurând şi coloana sonoră pentru o parte din ele.

Ioan Gyuri Pascu A colaborat cu mai multe posturi de televiziune, printre care TVR 1, Antena 1 şi Pro TV. A contribuit ca jurnalist sportiv şi comentator de sport şi a scris mai multe cărţi de spiritualitate şi pentru copii

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22