Funeraliile lui Peres: Liderii statelor lumii il elogiaza pe fostul presedinte al Israelului

Vlad Toma | 30.09.2016

Zeci de liderii politici ai statelor lumii au participat astazi la funeraliile lui Shimon Peres, fost presedinte al Israelului, care a incetat din viata zilele trecute, la varsta de 93 de ani.

Pe aceeași temă

 

Barack Obama, presedintele american, a declarat ca prezenta la acest eveniment a liderului palestinian Mahmoud Abbas este un semn al faptului ca procesul de pace in Orientul Mijlociu este inca neincheiat, anunta BBC.

 

Premierul israelian Netanyahu a spus ca Shimon Peres a fost un mare om al Israelului care a trait o viata plina de insemnatate.

 

Bill Clinton, fostul presedinte american, care a participat in anii 90 la negocierea acordului de pace de la Oslo intre Israel si palestinieni, acord in urma caruia Shimon Peres a primit premiul Nobel pentru pace, a declarat ca fostul presedinte al Israelului a fost "un mare visator": "Si-a imaginat el singur cam tot ce ne-am putea imagina cu totii impreuna. A fost cel mai bun student din Israel, a devenit cel mai bun profesor al acestei tari si a sfarsit prin a fi cel mai mare visator al acestei tari."

 

Obama l-a comparat pe Peres cu "ceilalti oameni mari ai secolului 20 pe care am avut ocazia sa ii intalnesc, Nelson Mandela si Regina Elisabeta'.'

 

Obama a subliniat faptul ca Peres a crezut in egalitatea israelienilor si palestinienilor: "Chiar si in fata atacurilor teroriste, chiar dupa nenumaratele dezamagiri de la masa negocierilor, el a insistat ca palestinieni trebuie sa fie vazuti ca egali in demnitate cu israelienilor, in calitatea lor de fiinte umane, si egali, prin urmare, si in privinta nevoii de auto-determinare."

 

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, participa astazi la funeraliile fostului presedinte al Israelului.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22