Britanicii s-au decis. Vor activa articolul 50 pana la sfarsitul lunii martie 2017

Vlad Toma | 03.10.2016

Theresa May, premierul britanic, a declarat ieri ca va activa articolul 50 pana la sfarsitul lunii martie a anului viitor, punand astfel in miscare procesul de iesire a Marii Britanii din UE.

Pe aceeași temă

 

In ultimele saptamani, May a fost supusa unor presiuni continue pentru a oferi mai multe detalii despre Brexit, dincolo de formula pe care a tot repetat-o mereu "Brexit inseamna Brexit", anunta Reuters.

 

Dupa activarea articolului 50 din Tratatul de la Lisabona, Marea Britanie va avea o perioada de doi ani pentru a-si negocia iesirea din UE.

 

"Vom invoca articolul 50 cel tarziu la sfarsitul lunii martie a anului viitor", a spus May. "Parlamentul a hotarat sa lase poporul sa decida in privinta statului de membru UE al Regatului Unit. Decizia poporului este extrem de clara", a mai spus ea.

 

"Treaba guvernului nu este sa puna la indoiala sau sa dea inapoi in privinta acestui scop ci sa-l puna in mod efectiv in aplicare", a mai spus premierul britanic. 

 

Donald Tusk, presedintele Consiliului European, a salutat declaratiile premierului britanic considerand ca acestea clarifica situatia Brexitului, existand insa nenumarate nemultumiri legate de absenta oricaror detalii legate de iesirea din UE.

 

Boris Johnson, ministru britanic de Externe, a declarat zilele trecute ca Marea Britanie va incepe negocierile formale pentru iesirea din Uniunea Europeana in prima parte a anului 2017.

 

Ministrul a aratat ca inca se mai discuta despre cel mai potrivit moment pentru intierea iesirii Regatului Unit din Marea Britanie insa prima parte a anului 2017 ar putea fi un moment bun pentru aceasta actiune.

 

Johnson a afirmat de asemenea ca nu crede ca va fi nevoie de 2 ani pentru incheierea procesului de separare de UE.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22