Miliardarul George Soros condamna crimele atroce savarsite de Putin in Siria

Dora Vulcan | 06.10.2016

Miliardarul George Soros a condamnat vehement campania de bombardamente a Rusiei în Siria, acuzându-l pe președintele Vladimir Putin ca a exploatat în mod agresiv golul de putere de la Casa Albă înainte de alegerile prezidențiale din SUA viitoare, informeaza CNBC pe pagina sa.

Pe aceeași temă

 

 

 

"Lumea este martora unei catastrofe umanitare de proporții istorice. Se întâmplă în Siria. Acesta este săvârșită de președintele Rusiei, Vladimir Putin, în sprijinul protejatului său (președintele sirian) Bashar al-Assad", a spus George Soros intr-o nouă declarație pe site-ul său postata joi dimineață, informeaza CNBC pe pagina sa. 

 

 

"Atunci când lucrurile se vor încheia în totalitate, bombardarea Alepului de Putin va fi privită ca una dintre cele mai flagrante crime de război ale lumii moderne", a scris miliardarul. 

 

 

Războiul din Siria - aflat acum în cel de al şaselea an - a fost reaprins luna trecută, după eșecul unui acord de încetare a focului.

 

 

Acest lucru a sporit tensiunile dintre SUA și Rusia, care susțin părțile opuse de pe teritoriul Siriei. 

 

 

Rusia și-a unit eforturile cu fortele guvernamentale siriene într-o escaladare a atacurilor aeriene împotriva rebelilor din zone ale orașului Alep.

 

 

Mii de civili au fost prinşi în aceste atacuri iar numărul morților este în continuă creștere din cauza loviturilor aeriene.

 

 

Soros nu este strain de geopolitica: s-a folosit de fundațiile sale pentru o Societate Deschisă (FSD) pentru a finanta o serie de programe din întreaga lume.

 

 

În septembrie, Soros a anunțat că va investi până la 500 milioane $ în programele și companiile care ajută migranții și refugiații care părăsesc teritoriul Siriei pentru că le este pusă viața în pericol.

 

 

În declarația sa joi, investitorul a declarat că avioanele rusești au bombardat populația civilă de Alep pentru a sprijini forțele guvernamentale siriene. 

 

 

"Președintele Putin acţioneaza în mod agresiv pentru a exploata cele patru luni care mai sunt pana la investirea noii administratii prezidentiale, din SUA, care va avea lor pe 20 ianuarie, in baza unui calcul politic dur", a adăugat el în declarație.

 

 

"Fac apel la oamenii din Rusia, Europa si din restul lumii sa nu  stea cu mâinile în sân, ci sa-si exprime indignarea.  O reactie a opiniei publice l-ar putea determina pe președintele Putin să pună capăt crimelor sale atroce împotriva umanității."

 

 

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22