Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Premierul britanic: Brexitul, o "revolutie pasnica" pentru schimbarea Regatului Unit
Vlad Toma - - - -
2016-10-07
International
0

Theresa May, premierul britanic, a declarat recent ca votul britanicilor pentru iesirea tarii lor din UE face vizibila nevoia unei mari schimbari in privinta modului in care Marea Britanie este condusa.

 

May a afirmat ca votul pentru Brexit a reprezentat o "revolutie pasnica", facand vizibile problemele Marii Britanii"

 

"Acesta este un punct de cotitura. O schimbare care apare o singura data intr-o generatie si care trebuie sa duca la o schimbare serioasa a directiei tarii noastre" le-a transmis ea membrilor Partidului Conservator, conform Reuters.

 

"Schimbarea trebuie sa vina si ca urmare a revolutiei pasnice care a avut loc in tara noastra acum trei luni, o revolutie in care milioane de cetateni au refuzat sa mai accepte sa fie ignorati", a mai spus ea.

 

Theresa May a declarat acum cateva zile ca va activa articolul 50 pana la sfarsitul lunii martie a anului viitor, punand astfel in miscare procesul de iesire a Marii Britanii din UE.

 

Dupa activarea articolului 50 din Tratatul de la Lisabona, Marea Britanie va avea o perioada de doi ani pentru a-si negocia iesirea din UE. "Vom invoca articolul 50 cel tarziu la sfarsitul lunii martie a anului viitor", a spus May. 

 

"Parlamentul a hotarat sa lase poporul sa decida in privinta statului de membru UE al Regatului Unit. Decizia poporului este extrem de clara", a mai spus May, citata de Reuters.

 

"Treaba guvernului nu este sa puna la indoiala sau sa dea inapoi in privinta acestui scop ci sa-l puna in mod efectiv in aplicare", a precizat premierul britanic. 

 

TAGS : ue brexit theresa may marea britanie schimbare
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din International
584
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22