Preda, presedintele Senatului UB: România protejează în continuare plagiatele și impostura

Vlad Toma | 11.10.2016

Marian Preda, presedintele Senatului Universitatii Bucuresti a comentat votul dat de Senat in cazul proiectului de lege care scoate CNATDCU din circuitul investigarii suspicinilor de plagiat dand doar scolilor doctorale care au dat aceste titluri posibilitatea de a le retrage.

Pe aceeași temă

 

Preda considera ca, in urma votarii legii, "in afară de UB nicio altă universitate nu va da curând verdict de plagiat pentru o teză proprie! Dovada: până acum doar Universitatea din București a dat verdicte interne clare de plagiat la propriile teze, ceilalți și-au apărat plagiatorii! De ce de acum încolo ar da Universitatea Natională de Apărare (a propriilor plagiatori ?) sau Academia de Poliție sau altele, verdicte de plagiat?"
 

Presedintele Senatului UB considera ca Ecaterina Andronescu conduce sistemul national de educatie iar cei din sistemul universitar care nu sunt "vasalii" acesteia nu au sustinerea sistemului de putere din Romania:

 

"Avem dovada că tot Ecaterina Andronescu conduce sistemul național de educație, cei care NU îi sunt vasali precum UB și o parte din Consorțiul Universitaria sunt minoritari și nesusținuți cu adevărat de establisment (parlament, președinție, servicii). Valorile importante precum adevărul, meritul, integritatea sunt susținute doar în enclave de normalitate precum Universitatea din București sau Consiliul CNATDCU, nu în sistemul de putere din România."

 

Preda critica faptul ca Romania protejeaza in continuare plagiatele si impostura: "Plagiatorii mai mari sau mai mici nu scapă de stigmă prin această lege ci doar își conservă vremelnic privilegiile și funcțiile cu prețul compromiterii unor instituții, unor universități și, prin ele, a României care demonstrează că protejează în continuare plagiatele și impostura."

 

Plenul Senatului a respins ieri cererea de reeaxaminare trimisa de presedinte pentru reevaluarea proiectului de lege care da puteri sporite plagiatorilor si scolilor care au sustinut impostura. Prin acelasi proiect, CNATDCU a fost scoasa din circuitul anchetarii suspiciunilor de plagiat, ramanand cu un rol decorativ. In urma votului, doar scolile care au dat titlurile doctorale, inclusiv pe cele false, vor avea avea puterea de a le retrage. Proiectul, mutilat de Parlament a trecut cu 90 de voturi pentru, 12 impotriva si 6 abtineri.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22