Inginer român, răpit în Nigeria. MAE a activat Celula de Criză

E.b. | 11.10.2016

Un inginer român a fost răpit de bărbați înarmați care s-au năpustit asupra lui și a echipei sale în Agbor, statul Delta, sudul Nigeriei, a informat marți poliția nigeriană și cotidianul nigerian Daily Post. MAE a activat Celula de Criză în acest caz.

Pe aceeași temă

 

Potrivit sursei citate, la locul incidentului s-a produs un schimb de focuri sporadic între gărzile de securitate ale românului și răpitori, transmite Agerpres.

 

Un purtător de cuvânt al poliției din statul Delta a confirmat incidentul pentru Daily Post, menționând că românul a fost răpit luni seara.

 

Românul este căutat de polițiști în zona Owa Oyibo, unde bărbatul a fost răpit sâmbătă seara, a afirmat Celestina Kalu, o purtătoare de cuvânt a poliției din statul nigerian Delta.

El este angajat al firmei de construcții Dextron Nigeria, a afirmat Celestina Kalu.

 

Sudul Nigeriei a fost lovit de un val de atacuri ale militanților asupra instalațiilor petroliere și de gaze naturale. Ei se luptă pentru a obține o parte mai importantă din veniturile din petrol pentru statul Delta, de unde provine o mare parte din producția de petrol a Nigeriei. 

 

Potrivit MAE, Ambasada României la Abuja urmărește cu atenție cazul cetățeanului român răpit în Nigeria la data de 10 octombrie, iar familia acestuia a fost notificată cu privire la incident.

 

Precizări ale MAE privind cazul cetăţeanului român răpit în Nigeria
 

Ambasada României la Abuja urmăreşte cu atenţie cazul cetăţeanului român răpit în Nigeria la data de 10 octombrie 2016.

Familia cetăţeanului român a fost notificată cu privire la acest incident.

Reprezentanţii misiunii diplomatice române sunt în contact permanent cu autorităţile federale nigeriene competente, cu angajatorul, precum și cu familia cetățeanului român.

De asemenea, precizăm faptul că, din dispoziția ministrului afacerilor externe, a fost activată Celula de Criză, fiind inițiate procedurile specifice în astfel de cazuri.

Având în vedere sensibilitatea situației, Ministerul Afacerilor Externe recomandă tratarea subiectului cu precauție și responsabilitate, conform comunicatului MAE.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22