Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Hans Klemm, ambasadorul SUA, vizită de curtoazie la Cristina Tarcea, şefa ICCJ
E.B. - - - -
2016-10-14
Actualitate Interna
0

Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, i-a făcut, vineri, o vizită de curtoazie noii şefe a instanţei supreme, Cristina Tarcea, la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

 

Ambasadorul american la Bucureşti, Hans Klemm, a fost prezent, vineri, la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) pentru a-i face o vizită de curtoazie Cristina Tarcea, noul preşedinte al instanţei supreme, au declarat surse oficiale, conform News.ro.

 

Vizita, care a durat circa 30 de minute, a fost planificată în 20 septembrie, atunci când Ambasada SUA a contactat instanţa supremă pentru a stabili o întâlnire între ambasadorul Hans Klemm şi judecătoarea Cristina Tarcea, au precizat aceleaşi surse.

 

În urmă cu aproximativ un an, pe 24 septembrie, la doar trei zile de când a devenit, oficial, ambasador în România, Hans Klemm s-a întâlnit cu preşedintele de atunci al ICCJ, Livia Stanciu, diplomatul american transmiţând sprijinul SUA pentru eforturile României de respectare a statului de drept şi pentru instituţiile româneşti de aplicare a legii.

 

"Ambasadorul Hans Klemm s-a întâlnit astăzi (24 septembrie 2015, n.r.) cu Livia Stanciu, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi şi-a reafirmat sprijinul pentru eforturile României de respectare a statului de drept precum şi pentru puternicele şi independentele instituţii româneşti de aplicare a legii şi organisme judiciare", se arăta într-o postare pe pagina de Facebook a ambasadei SUA la Bucureşti.

 

Actualul preşedinte al ICCJ, Cristina Tarcea, şi-a început mandatul pe 14 septembrie, odată cu semnarea, de către preşedintele României, a decretului de numire în funcţie.

 

Judecătoarea Iulia Cristina Tarcea a deţinut funcţia de vicepreşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi a fost delegată să asigure interimatul funcţiei de preşedinte, după plecarea Liviei Stanciu la Curtea Constituţională.

 

Tarcea are 54 de ani şi a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti în 1985.

TAGS : Hans Klemm SUA ambasador vizita Cristina Tarcea ICCJ
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
914
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22