Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Alegerile americane
Gheorghe Popescu - - - -
2016-10-18
Scrisori
0

Situația din America e stranie și ar trebui să dea fiori oricărui om decent, care se așteaptă ca democrația să prevaleze întotdeauna. Câtă deosebire între competiția politică de acum patru ani și cea de azi! Situația e de prost augur pentru orice țară de pe pământ, mai ales a celor din zonele de conflict dintre America și Rusia, având în vedere orientarea pro-Putin evidentă a lui Trump.

 

Cred că reacția alegătorilor americani e legată și de conflictele interetnice din America, ce măresc insecuritatea vieții de zi cu zi. E legată și de scăderea nivelului de trai, a dispariției slujbelor, dar și de intervenția propagandei rusești în campania americană (bănuiesc că și astea fac parte din războiul hibrid, dar total pe care Putin îl poartă).

 

Multe dintre acuzațiile lui Trump împotriva candidatei democrate sunt atât de fantasmagorice, încât sunt crezute prin absurditatea lor. E și vina doamnei Clinton, care încă n-a descoperit contramăsura la mitomania și mojicia lui Trump. (Stăteam ieri și ascultam argumentele pro-Trump din staff-ul acestuia și nu-mi venea să cred cum niște oameni care par educați pot susține așa ceva!)

 

Dar, după mine, principalii vinovați în toată tevatura asta sunt membrii Partidului Republican. Ăștia ar trebui să vadă, măcar acum, în ultimul ceas, pericolul la care se expun ei și își expun țara, acceptând un candidat instabil mental, mitoman și cu vădite porniri dictatoriale. Ar trebui să-l desființeze acum, până nu e prea târziu. Oricum, prima misiune a noului președinte e să reunească națiunea americană, actualmente atât de divizată. Trebuie văzut ce anume a facilitat o asemenea prăpastie. Diferențele sociale sunt atât de mari între cei care au tot și cei care nu au nimic, încât stai și te întrebi cum de e posibil, într-o națiune atât de puternică, să existe oameni care gândesc atât de strâmb și au toate simțurile de autoapărare amputate. Să votezi un candidat ca Trump e sinucidere curată.

 

Gheorghe Popescu

10 octombrie 2016

TAGS :
Comentarii
Total 0 comments.
Recomandari
799
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22