Procurorul general:in autodenuntul lui Ghita se investigheaza acuzatia de fals intelectual

Dora Vulcan | 18.10.2016

Cu tot efortul lui Sebastian Ghita de a o compromite pe sefa DNA, prin autodenuntul facut la Parchetul General prin care sustine ca ar fi participat in 2012 la falsificarea raportului care a dat verdict de neplagiat pentru teza de doctorat a Laurei Codruta Kovesi, Parchetul General nu cerceteaza decat falsul in sine pentru care s-a si autodenuntat Ghita, altfel client de nădejde al DNA.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 

Procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, a declarat marti, ca in cazul autodenuntului lui Sebastian Ghita privind falsificarea unui raport referitor la teza de doctorat a Laurei Codruta Kovesi se investigheaza doar acuzatia de instigare la fals intelectual. 

 

“Se administreaza probe in rem, sunt audiate diverse persoane”, a spus Lazar., citat de Hotnews.ro.  Procurorul general a declarat ca nu poate intra in toate detaliile dosarului, dar ca “intr-o perioada rezonabila va fi rezolvata aceasta cauza”.

 

Intrebat despre “cucuveaua mov”, Lazar a replicat ca nu vrea sa intre “in detalii de acest gen si picanterii”. 

 

Sebastian Ghita a facut pe 27 septembrie un autodenunt la Parchetul General in care sustinea ca el, alaturi de alti demnitari, ar fi participat la masluirea raportului tehnic de expertiza a tezei de doctorat a Laurei Codruta Kovesi.

 

In replica la afirmatiile deputatului, Laura Codruta Kovesi a transmis ca nu a plagiat si ca declaratiile deputatului au facut in trecut obiectul unor verificari ale CSM, privind afectarea independentei justitiei.

 

Ghita a declarat ulterior, pe 10 decembrie, ca Laura Codruta Kovesi ar fi corespondat cu el in trecut folosind un email neoficial, cu adresa cucuveauamov@gmail.com.  

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22