UPDATE: Corina Şuteu nu demisioneaza din functia de ministru al Culturii

Vlad Toma | 20.10.2016

TVR a anuntat astazi, citand surse guvernamentale, ca actualul ministru al Culturii, Corina Şuteu, ar urma sa demisioneze din functie.

Pe aceeași temă

 

UPDATE: Purtatorul de cuvant al Guvernului a anuntat ca premierul Ciolos a discutat cu Corina Suteu despre anumite prioritati pe care Ministerul Culturii trebuie sa le puna in aplicare pana la incheierea acestui mandat, ceea ce ar implica faptul ca actualul ministru nu va pleca din functie.

 

TVR arata ca motivul demisiei ar fi legat de subscripţia publică pentru Cuminţenia Pământului.

 

Ministerul Culturii a anuntat, la sfarsitul lunii septembrie, ca subscripția publică pentru Cumințenia Pământului a adunat 1.163.034 de euro, prin intermediul tuturor canalelor puse la dispoziție si ca este posibila prelungirea perioadei pentru donatii.

 

In cele din urma, Guvernul a anuntat ca restul banilor necesari pentru cumpararea operei lui Brancusi vor fi asigurati din bugetul de stat.

 

Corina Şuteu a devenit ministru al Culturii la inceputul lunii mai 2016, in urma demisiei lui Vlad Alexandrescu, aparuta in urma scandalului de la Opera.

 

Suteu, expert in politici culturale si unul dintre fostii directori ai Institutului Cultural Roman din New York, fusese numita in ianuarie secretar de stat la Ministerul Culturii printr-o decizie semnata de premierul Dacian Ciolos.

 

Incepand cu anul 2006, Corina Suteu a detinut functia de director al ICR din New York, una dintre cele mai importante si active filiale ale ICR din strainatate, pana in toamna anului 2012, cand a demisionat din solidaritate cu Horia Roman Patapievici, ca urmare a presiunilor politice impuse de USL asupra institutiei culturale pe care acesta o conducea la Bucuresti. 

  

In septembrie 2012, Corina Suteu declara, intr-o scrisoare deschisa publicata de Revista 22, ca demisia sa de la conducerea Institutului Cultural Roman (ICR) din New York vine ca urmare a “sirului de masuri luate in defavoarea institutiei."

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22