Ministrul Justitiei, Raluca Pruna: trebuie sa redam societatii ce s-a furat prin infractiuni

Dora Vulcan | 20.10.2016

"Ca ministru am spus întotdeauna că ceea ce este important este să redăm societății ceea ce s-a furat societății. Cred că acesta este un mesaj important. Odată cu transpunerea completă a Directivei Europene avem și cadrul legal și cadrul instituțional, rămâne numai să avem voința (...) de a confisca cu adevărat, de a face uz de ceea ce ne dă deja legea și de a confisca produsele infracțiunii", a declarat Raluca Prună.

Pe aceeași temă

 

 

 

Declaratia ministrului roman al Justitiei a fost facuta joi la Conferința Pan-Europenă a Oficiilor Naționale de Recuperare a Creanțelor provenite din infracțiuni, informeaza Agerpres.

 

 

Pruna, a declarat joi ca are sustinerea Guvernului ca Agentia Nationala pentru Administrarea Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) sa devina functionala in luna decembrie, dar mai este necesara vointa oficialilor de a confisca bunurile si banii obtinuti in urma savarsirii de infractiuni, transmite News.ro.

 

 

"Trebuie spus ca nu toate statele europene au o asemenea agentie, asa ca eu sunt foarte optimista. Va asigur ca nu sunt motive sa ne ingrijoram nici in legatura cu sediul, nici cu personalul agentiei. Eu cred ca daca premierul Romaniei, care a fost in deschiderea acestui eveniment, si eu ca ministru am spus ca este important sa redam societatii ceea ce s-a furat societatii, cred ca acesta este un mesaj important. Si cred ca, odata cu transpunerea completa a directivei europene, avem si cadrul legal si cel institutional, ramane sa mai avem vointa de a confisca cu adevarat, de a face uz de ceea ce ne da deja legea si de a confisca produsele infractiunii", a declarat ministrul la evenimentul amintit.

 

 

La randul sau, directorul general al ANABI, Cornel Calinescu, a spus ca institutia pe care o conduce are deja solicitari din partea magistratilor pentru vanzarea, inca dinainte de finalizarea proceselor penale, a unor bunuri obtinute din infractiuni: 

 

"In momentul de fata, avem cereri primite de la procurori si de la judecatori, si le solutionam prin intermediul ANAF. Tinta este ca, la sfarsitul acestui an, sa putem sa facem acest lucru pe cont propriu. Avem sub zece astfel de cereri, sunt modelele clasice, autovehicule, tiruri, nimic deosebit. Este insa o ocazie pentru noi de a ne face temele si de a identifica cele mai bune forme de valorificare in termen foarte scurt si la un pret bun. Magistratii, in cele zece cazuri, ne-au cerut valorificarea anticipata a bunurilor, inainte de ramanerea definitiva a hotararii", a spus Cornel Calinescu, care a precizat ca solicitarile magistratilor sunt transmise prin intermediul ANAF.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22