Lansare şi dezbatere – „Rusia. Un mileniu de istorie” de Martin Sixsmith

Humanitas | 21.10.2016

Pe aceeași temă

Marţi, 25 octombrie, ora 19.00, Librăria Humanitas de la Cişmigiu va fi gazda lansării cărţii „Rusia. Un mileniu de istorie“ de Martin Sixsmith, unul dintre cei mai prolifici şi apreciaţi realizatori de seriale documentare pentru Radio BBC – despre literatura şi arta rusă, despre moştenirea KGB-ului în Rusia contemporană sau despre scriitorii şi artiştii evadaţi din blocul sovietic. La eveniment vor vorbi Sabina Fati, Lina Vdovîi, Teodor Baconschi, Ioan Stanomir şi Sever Voinescu. Moderator: Marian Voicu.

E oare imensitatea imperiului de la răsărit o povară psihologică pentru locuitorii săi, care trăiesc cu spaima că pot fi cotropiţi oricând, din orice parte? Au oare ruşii o bizară — şi unică în felul său — predispoziţie spre conducerea autocratică? A fost oare era sovietică doar o punere în practică a proiectului comunist, sau centralizarea puterii în mâinile unui grup de oameni este şi o moştenire a perioadei ţariste? De ce încercările unor conducători ruşi de a face câţiva paşi pe calea reformelor s-au soldat de fiecare dată cu un recul dezastruos? Acestea sunt întrebările care îl urmăresc pe Martin Sixsmith; cartea sa este o lectură esenţială pentru înţelegerea unei ţări care întreţine cu istoria o relaţie cu totul aparte.

Un eveniment realizat în parteneriat cu Frontline Club Bucharest si Digi FM.

Accesul la eveniment este gratuit, pe baza unei rezervari prin Eventbook: https://eventbook.ro/other/bilete-Rusia-Un-mileniu-de-istorie-de-Martin-Sixsmith

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22